Anmelderdagbok - Star Wars The Old Republic

4. januar 2012 Redaksjonen No Comments

swtorlogo3

Rett før jul kom julegaven mange Star Wars- og MMO-fans hadde gledet seg til. Bioware og EA åpnet endelig serverene for et av de aller største spillreleasene ifjor, Star Wars: The Old Republic.

På grunn av oppbyggningen MMO-spillene har, vil det være urettferdig og nesten umulig å anmelde det på vanlig måte. Det krever enormt med spilletid, og jeg har bestemt meg for å gi megselv god tid til å anmelde spillet. Derfor vil gamersweb.no gjøre som vi gjorde med både DC Universe Online og WoW: Cataclysm, dele opp anmeldelsen til en dagbok, der du kan forvente flere artikler som belyser ulike deler av spillet.

Når jeg har spilt meg opp til høyeste nivå, som er 50 I Star Wars: The Old Republic (SWTOR), og opplevd nok av det som kalles endgame, vil en endelig karakter og anmeldelse komme. Fram til da kan dere ta del i min ferd mot høyeste nivå her på nettsiden.

swtorlogo5

Bakgrunnsinfo

Bioware har tidligere laget kritikerfavoritter som Dragon Age, Mass Effect og det første Knights of the Old Republic. Heldigvis for fans følger SWTOR i deres fotspor, og gir MMO-sjangeren noe så unikt som en engasjerende, inkluderende og drivende historie. Alle personer du møter på har stemmer, noe som er veldig ulikt for eksempel WoW, der alt foregår via tekst. Det er enormt imponerende at de gjør en slik jobb på et spill så massivt som dette. Det er mange, mange 100 timer med dialog i spillet, og så langt er de også gjort med bra kvalitet. Din egen karakter har også ulike skuespillere alt etter klasse og kjønn, og Nathan North (mannen som gir stemme til Nathan Drake i Uncharted) er med. Så kvaliteten står ikke tilbake for noen.

Det er kampen mellom Republic og Empire som står i fokus, ikke overraskende. Klasse- og rollesystemet i SWTOR er ganske ordinært, og den gylne triangelet med en healer (en som leger andre), tank (en som tar skade for andre) og DPS (en som gjør skade) er tilstedet også her. I starten velger du deg en av fire klasser. Etter å ha spilt deg opp til nivå 9-10, velger du så en spesialisering.

swtorlogo12

Etter å ha testet litt forskjellig, valgte jeg å gå for en Jedi Consular, og spesialiserte meg videre som Shadow. Dette er en klasse som kan tanke, eller gjøre skade.

En av de store tingene som skiller SWTOR fra tidligere MMO, er at hver eneste klasse har en unik historie du følger. Det vil si at spillet har 8 unike historier du kan oppleve. Og Bioware har sagt at hver klasse har rundt 100 timer med spilletid, så har du ikke behov for så veldig mange andre spill i tiden framover.

Det er ingen klasser i SWTOR som har pets, slik for eksempel hunter har i WoW. I stedet får alle ulike følgere, venner som følger deg rundt i historien, og som liker deg mer eller mindre avhengig av dialogvalg du tar.

Og skulle du trenge mer, så har SWTOR også ulike profesjoner du kan lære, kalt Crew Skills. Her er det alt fra mekking av krystaller og skaft til lyssverd, lage ulike rustninger, og lage ulike typer helsepakker og lignende.

Det er også såkalte dungeons i SWTOR, kalt Flashpoints, som du kan gjøre med opptil 3 andre venner. Kommer du deg opp til nivå 50, er det Operations (8-manns grupper) å bryne seg på i tilllegg.

Og om det ikke skulle vært nok til å ødelegge forhold til både samboere, koner og menn, familie og venner, så er det også PVP (spiller mot spiller) å kose seg med.

swtor1

Første intrykk

Så langt har jeg kommet meg opp til nivå 15, og jeg koser meg veldig. SWTOR er uten tvil en smidig oppstart av en MMO, klassene så langt føles veldig balanserte ut. Historien er imponerende bra, kvalitet på stemmeskuespill og driv i historien er likseså.

Nå flyr jeg rundt på Coruscant, denger folk, og spiller masse PVP. Jeg har begynt å røre rundt med crafting, og skal belyse alle de ulike områdene i spillet ettersom jeg bruker enda mer tid.

Men så langt kan inntrykket konsentreres ned til et ord:

Imponert!

Se flere klipp fra dette spillet i vår videokanal.

Lyst til å prøve spillet selv?

Da kan du bestille din utgave herfra:

Star Wars: The Old Republic PC

Star Wars: The Old Republic Collectors Edition PC

Bildegalleri:

 

Eventyr, Science Fiction PC, Spillomtale

Leave a Reply