Hype Expo Oslo

13. desember 2011 Redaksjonen No Comments

hypelogo-hvit

Lørdag var dagen da tidenes første Hype Expo skulle arrangeres i Oslo. Her fant vi en fin messe der Esports, cosplay, dyr kaffe og en masse mennesker med en felles interesse.

S-p-i-l-l-!

I Oslo Kongressenter tok cirka 350 betalende gjester turen til Hype Expo, for se det som forhåpentligvis blir en årlig spillmesse i hovedstaden.

Fokuset på årets messe var Esports, med uøtvere i spill som Call of Duty, Halo, Super Street Fighter, Tekken, Ultimate Marvel vs Capcom, Smash Bros, Heroes of Newearth og Starcraft 2.

Alle finaler og showkamper i de ulike spillene ble streamet på en storskjerm under messen. Dyktige, ivrige kommentatorer guidet både kjente og ukjente igjennom kampene. Alle kommentatorene var flinke og engasjere, de forklarte nok til at de som ikke kjente spillene kunne henge med, og skapte en god ramme rundt kampene.

Høyest stemning var det nok under de mange fighting-spillene. Dette er et ganske lite, men sammensveiset miljø i Norge, der mange bruker siden Round1ko som base. Det er tydelig at det er et høyt nivå, det var intense kamper og veldig engasjerende sitte se på.

COD-spillerne

Jeg må si jeg ble mektig imponert over dyktigheten til de som spilte. Spesielt under Ultimate Marvel vs Capcom 3 skjønte jeg at jeg definitivt ikke er så god som jeg trodde. Mer trening må til her, om jeg skal henge med disse gutta.

Vinnerne ble som følger:

Tekken 6
1: WickedPriest
2: Dako
3: DevilGene

Super Street Fighter 4
1: WG Phenom
2: Neasala
3: WG Veggey

Ultimate Marvel vs Capcom 3
1: MajenX
2: WG The Ohi
3: WG WtFudge

Utover dette var det en rekke stands, der blant annet Microsoft var representert med en Kinect-stand. Det var en stand fra Outland, Neo Tokyo, Team Foreign og Arctic Nova. Retro.no var også representert med en stand, der unge og gamle fikk prøvde maskiner som Nintendo 8-bit og 64, Sony PS1, Amiga og Sega.

Jeg pratet med folk underveis, og felles inntrykk av arrangementet var utelukkende positivt. Selv om det ikke er noe tvil om at dette var første gang arrangrene hadde gjort noe så stort, så gjorde de en hederlig jobb. Og til tross for tekniske problemer og forsinkelser greide deres engasjement og glede rundt spill å spre seg, og det var ingen tvil om at folk koste seg.

Mye mennesker

Jeg hadde en prat med to av ildsjelene bak arrangementet, Espen Jøtte og Frode Andersen, og de sa seg veldig godt fornøyd med messen. Hovedtanken, og det ultimate målet deres, er gjøre spill og E-sports stuerent. De vil at dette skal være like naturlig se på norsk TV som langrenn med Northug. Av årets messe har de lært masse, og de ser allerede med glede imot neste år. Men samtidig som de er fornøyd, var de ikke i tvil når jeg spurte hvor de så forbedringspunkter til neste års messe: Alt!

Alt i alt var dette en veldig hyggelig dag i Oslo, delt med spillinteresserte folk i alle aldre. Jeg gleder meg veldig til neste år, håper vi sees da!

Vi i gamersmix.no kommer også tilbake med mer intervjuer, både fra arrangører og fra folk som var med på messen.

 

Event Spillnyheter

Leave a Reply