Produktomtale av Sony Xperia Z1

19. oktober 2013 Roger Evensen No Comments

x1b1

Vi går litt ut av vår «komfortspillsone» å våger oss ut i vår 1 produkt test av en mobiltelefon.

Nå er vi riktignok en spillnettside men vi ønsker å teste og skrive om produkter som «fenger» dere våre lesere så derfor tok vi et aldri så lite sidespor.

Nå kan vi «alltids» unnskylde oss med at dagens smarttelefoner er ikke noe annet en rene spillbrett snart og dermed slippe unna med det, nei kjære lesere dere skal få bestemme om vi skal fortsette med og teste mobiltelefoner her på nettsiden vår.

Gi oss deres synspunkter i kommentar feltet eller på vår Facebook side.

Jeg er en «Apple dude» og er helfrelst på enhver «eple» produkt som kommer, derfor synes jeg det ble litt sært og teste noe som er ganske så utenfor min «komfort» sone.

Jeg har prøvd andre mobiltelefoner og ikke vært noe imponert og ja jeg vet, dere har jo alt fått vite at jeg er en «Apple dude» men frykt ikke.

Jeg tester spill på tvers av smak og lar meg ikke affisere av noe når jeg skal teste noe.

Vi har ingen avtaler med noen av mobilprodusentene ennå men vi lot oss friste når vi fikk låne en Sony Xperia Z1 som er en av de vanntette mobiltelefonene fra Sony som jeg tidligere ikke har latt meg imponere av.

x1b3

Er mobilen vanntett??

Siden telefonen var lånt turte jeg ikke å legge den i et vannbad, derimot tok jeg den med ut og tok noen telefoner i øsende regnvær og jepp folkens, telefonen tok ingen skade og fungerte godt i skikkelig «ruskevær»

Siden dette er den første telefonen jeg tester i Sony`s suksessrike vanntette mobilserie kan jeg ikke gå god for om telefonen kan tas med på svømmetur, jeg anbefaler kjøpere og gjøre seg kjent med produsentens anbefalinger for dette.

x1b6

Kan Sony Xperia Z1 erstatte iPhone?

Dette er som å «banne» i «kjerka» blant mine venner men etter å ha inngående teste denne telefonen må jeg sannelig si at jeg omsider har funnet en telefon uten et «halvspist» eple på som jeg kunne tenke meg og kjøpe.

Rent designmessig er telefonen en solid utfordrer til mange smart telefoner på markedet i dag med sin metallramme og en kraftig høyttaler logisk plassert i bunnen på telefonen.

Designet er stilrent og overkommelig, ingen tunge røffheter som tilsier at man som bruker taper noe på at telefonen er vanntett.

Knappene er flott plassert og jeg følte at fingrene formelig danset over tastene og gjorde bruken til en lek for meg.

Det at telefon ikke har fysiske knapper enn volum og av og på knapp på siden så gjør det at jeg faktisk ikke føler meg helt bortkommen med min «Apple» erfaring.

Fingrene finner godt frem og et etter min mening godt operativ system fra Android Jellybean.

Selv om appene ikke er like stort utvalg som Apple etter min mening så gjør det faktisk lite da jeg formelig «digger» telefonen.

Form: Berøringsskjerm

Størrelse: 144 x 74 x 8,5 mm

Vekt: 169 gram

Skjerm: 5 tommer, HD 1080, 441 ppt, kapasitiv, ripesikker.

Snarveistaster: Volum opp og ned, av/på/skjermlås, kamera

Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack

Minnekortplass: Ja

Menysystem: Android 4.2.2 Jelly Bean

Pris: Ca. 5500 kroner

+ Flott skjerm

+ Føles bra i hendene og under fingertuppene

+ Gode menyer

+ Banebrytende design

+ Vanntett ned til en halvannenmeter

–          Litt tyngre enn andre telefoner

–          Dårlig app utvalg

Jeg gir telefonen 5 av 6 mulige og anbefaler alle som har lyst til å prøve noe nytt denne gangen og prøve denne flotte «utfordreren»

kast5

 

Bildegalleri:

 

Håndholdt Spillnyheter, Utvalgte

Leave a Reply