Produktomtale: Steelseries Scope Gunnar Optiks

13. mai 2013 Redaksjonen No Comments

gunnars1

Vi ønsker Frode Daffinrud velkommen som skribent hos oss.
Les hans første artikkel hos oss, en produktomtale av gaming brillene Gunnar Optiks.

gunnars3

«Trenger du briller for å game? Seriøst????» var svaret to av kompisene mine ga meg når jeg fortalte at jeg hadde kjøpt meg disse brillene. Dette var også tanken jeg hadde når så Gunnar Optiks sine briller for første gang.

Gunnar Optiks er et firma som har spesialisert seg på å lage briller spesielt designet for å beskytte øynene ved skjermbruk. Jeg hørte først om produktene deres i 2011, men ble ikke videre imponert. Det føltes veldig ut som et firma som ville håve inn på tilbehørsmarkedet for PC og konsoll.

To år og en laseroperasjon senere står jeg utenfor Spaceworld og ser disse på tilbud. En venn av meg hadde da allerede kjøpt et par og var strålende fornøyd, så jeg tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Dette angret jeg ikke på. Jeg så nytteverdien av disse brillene første gangen jeg tok de i bruk.

Brillene satt utrolig godt på hodet, de var lette og bildet på min litt eldre TV fikk nytt liv.
Noe som også er bra med disse brillene er at det går fint å benytte de sammen med de fleste headsett (Har testet de med Astro og Tritton headsett uten problem, men satt litt mer ubehagelig når jeg benyttet et sett fra Turtle Beach).

Glassene i brillene er designet for å forbedre kontrasten samtidig som de minimere anstrengelsen på øyet ved skjermbruk over flere timer. Dette skjer ved at glassene har fått en spesiell behandling som reduserer gjenskinn. De har en gulfarge som bidrar til at høy kontrast fra blå farger på skjermen reduseres.

Dette høres vel og bra ut, men sannheten er at dette faktisk fungerer og du merker det.
Mine to kritiske kompiser fikk selv prøve brillene og begge innrømte at det faktisk var mer behagelig å spille med disse brillene. Øynene slapper mer av, du blir ikke like tørr og bildet får mye bedre kontrast. Jeg var så fornøyd med hvordan dette fungerte at jeg har begynt å bruke brillene på jobben også.

Det at kontrasten forbedres blir veldig tydelig i spill hvor mye av handlingen foregår i mørke rom (F. eks dungeons i Skyrim) eller steder med lite lys (F. eks Alan Wake). Du ser plutselig detaljer du aldri før har lagt merke til og slipper å rote så mye med disse kjedelige innstillingsmenyene for kontrast som nå er blitt standard for de fleste spill.

Hvis jeg skulle si noe negativt om disse brillene så må det være innfatningen. Den er lett og du merker så vidt at du har de på hodet, men dette går på bekostning robustheten. Når jeg skulle kjøpe disse brillene hadde butikken et demo eksempler jeg kunne prøve i butikken hvor rammen var delvis brukket (sannsynligvis en retur). Jeg forsto fort hvordan det kan skje når jeg kom hjem med brillene.

Men dette er likevel et solid produkt og jeg anbefaler alle å prøve et par med Gunnar Optiks. Jeg garanterer at du vil merke en forskjell, både når det gjelder bilde og hvor mye mer opplagt du er når du går fra skjermen.

På grunn av den lite solide innfatningen gir jeg disse brillene:

kast5

Se klipp fra andre aktulle spill i vår YouTube kanal

 

Gunnar Optiks Produkttester, Spillnyheter, Teknologi, Utvalgte

Leave a Reply