Spillomtale: 007 Legends

10. desember 2012 Roger Evensen One Comment

007legends12

«Welcome to my gaming Legend adventure»

Vi testet 007 Legends på PS3.

Sjanger: First person shooter (FPS)
Utvikler: Eurocom
Utgiver: Activision
Pegi: 16+

Som den dedikerte Bond fan jeg er så var jeg den første til å gripe fatt i dette spillet når den «dunket» ned i postkassen til vår redaksjon i Moss.

Med den siste filmen Skyfall friskt i minnet så ivret fingrene og jeg etter å sette i gang med en ny «first person shooter» med selveste «Bond himself» Daniel Craig i rollen.

Denne gangen så har han rollen i de klassiske historiene som på film er portrettert av Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton og George Lazenby. Må bare si det helt sånn med en gang, Daniel Craig er bare helt konge i hovedrollene i de delene av spillet som er fra Goldfinger, Moonraker, Licence Too Kill bare for å nevne noen av de historiske filmopplevelsene vi får faktisk ta en interaktiv del i dette flotte spillet.

007legends8

Skorter ikke på bilkjøring folkens i 007 Legends..

 Bond, James Bond

Med dit trofaste våpen i hånd så slippes man løs rimelig raskt som James Bond etter en liten briefing.

Grafikken og spillmotoren er nok ikke blant den beste dessverre men for meg så går den igjennom allikevel. Om det skyldes ren skjær Bond nostalgi eller ei, så får det så være. For Bond er faktisk James Bond, en damenes mann og spionen over alle spioner.

Man starter i Goldfinger som Bond, herfra jobber man seg igjennom historien fra brett til brett. Løser utfordringer og samler opp våpen. Går du tom for kuler må «noe som skjer ofte» må du plukke våpen eller ammunisjon fra lokale oppsamlingssteder elle fra de fiendene du klarer å ta livet av.

Utfordringsnivået er ikke på det høyeste nivået rent innledningsvis men etter hvert så øker den, ja faktisk så at jeg ble en smule utfordret og måtte konsentere meg skikkelig og se litt borti i fra den nostalgiske følelsen jeg jo faktisk har for Bond karakteren.

007legends1_0

Hi, i am Pussy Galore

Ja den følelsen gutter, den kommer når du møter denne «ikoniske» Bond damen i spillform. Damen som setter selveste James Bond i sjakk når de møtes i filmen. Gjør sitt også i spillform og løfter nivået på Goldfinger historie delen et ganske bra hakk opp i mine øyne.

Siden dette er et første hånds skytespill, det legges det opp til mye skyting men når man kommer til brettets klimaks gjelder det å bruke annet tilbehør for da må du være årvåken som Bond og legge merke til de små detaljene for å komme til neste nivå.

Jeg liker meg i rollen som Bond og klarer å holde meg fra det å bli «litt Rambo» når min Bond karakter får tak i slagkraftige våpen, fordi det å snike seg rundt dine fiender er også en stor del av spillet.

007legends11

Welcome my name is Hugo Drax….

I dette spillet så får man møte legendene fra det store arkivet av virkelig gode Bond skurker.

Når man møter legendariske skurker som Goldfinger, Blofeld, Hugo Drax blir man satt litt ut men må reagere raskt om man skal overvinne en av de for å komme videre til neste del av eventyret 007 Legends.

Nå går det riktignok lang tid før man møter hver av skurkene og man må hele tiden passe på omgivelsene som også skjuler spor eller hjelpemidler som kan hjelpe din Bond til å bli den beste.

007legends2_0

Jaws synes jeg hyggelig å møte igjen, sånn rent i etterkant av spillngen… han gir deg en god «challenge»

 

Konklusjon

Nå skal man ikke trekke sammenligninger med store «FPS» titler som Medal of Honor eller Call of Duty for det er ikke 007 Legends på noen måte. Spillet har mange gode mindre spill versjoner av de klassiske historiene som man raskt gjenkjenner men som også overrasker, da hver historie har sine egne små vrier av de mer kjente historiene fra filmene.

Grafikken er ikke på høyden blant de beste men holder på et godt nivå, da utfordringsnivået og ren Bond nostalgi holder på interessen hele spillet igjennom. Bond spill er en av flere spill jeg som kjent jobber meg igjennom for å fullføre alt. Synes at spillet var kort. Men etter jeg fullførte første gangen så jeg at «ratingen» ikke ble så høy fordi jeg ikke hadde oppdaget alt. Så det åpnet seg fort for at jeg måte spillet det en gang til, sånt løfter jo gjenspillergleden et lite hakk opp eller hva?

Jeg mener at utvikleren er inne på noe her men den vinklingen de har valgt på James Bond spill og spiller ikke bare å en film eller bok, de spiller på flere ting og overrasker med sine egne «twists» for vrier som man sier på godt norsk.

Jeg må rulle karakter for dette spillet helt opp til en 4 av 6 mulig for min del. «Bond nostalgikeren i meg, mener at spillet fortjener det»

kast4

Kjøp din utgave av spillet her:

007 Legends PS3
007 Legends X360
007 Legends WII U

Se flere klipp i vår You Tubekanal

Del dine spillerfaringer med oss på vår facebookside

Bildegalleri:

 

Action, Eventyr, FPS PS3, Spillomtale, Utvalgte

One Comment → “Spillomtale: 007 Legends”

  1. Stian 6 years ago   Svar

    Dette hørtes ut som et spill det er verdt å teste.

Leave a Reply