Spillomtale: Astroid Gunners

13. januar 2012 Roger Evensen No Comments

asteroid5

Klar for litt god gammeldags stjernekrig på din iPhone eller iPad?

Plattform: iPad, iPhone
Utvikler:
Fluik Entertainment
Utgiver:
Atari
PEGI:
10+

Siden jeg fikk min første iPhone for noen års siden, har jeg prøvd ganske mange spill jeg ellers nok ikke hadde spilt eller for all del kjøpt også. Prisen har vel noe å si, det skal helt uten tvil innrømmes.

Astroid Gunners har høstet god kritikk for sin rene nostalgi effekt, den må jeg si meg helt enig i fordi at jeg selv er av space invaders og Commodore 64 generasjonen. Hvor denne typen spill var det vi var vant til og koste oss ufattelig mange timer med.

Astroid Gunner bringer oss nesten tilbake til Space Invaders bare betydelig forbedret spillopplevelse som er komfortabelt lagt i hånden på oss igjennom vår smarttelefon.

asteroid2

 

Klar for litt stjernekrig?

Asteroid Gunners er lagt opp med en ”twin-stick” kontrollsystem som gir spiller muligheten til å kontrollere sitt romskip 360 grader rundt på den høyre tommel stikken og full våpen kontroll på den høyre. Dette gir spilleren full kontroll over sin farkost på sin vei inn i asteroide feltet som har små og store asteroider å by på.

Spiller bør ha ”tunga” rett i munnen uansett, fordi asteroidene er både små og store. Dersom man ikke er forsiktig og smeller for mye borti asteroidene, da eksploderer farkosten din ganske raskt.

asteroid3

 

Klar for ditt oppdrag??

Selve oppdragsdelen er grei nok, og krever ingen rakettforsker for å komme inn i den. Noe som passer for spillunderholdning når man er på farten.

Som spiller har du ingen fæle fiender enn store og små asteroider som kommer mot det fra alle kanter underveis i dette plattformbaserte spillet. Det er om å gjøre å skyte fra seg og plukke opp bonus poeng i form av for eks. gylne steiner og røde stjerner som også kommer innimellom alle asteroidene.

Utfordringen når man skyter de store er at de faktisk deles opp i mange små, så det å ha med seg tommelen også på gassen på farkosten din er også kjempeviktig..

Spillet kan du oppgradere ved hjelp av din fremgang i spillet eller rett og slett ved å kjøpe deg en reklamefri utgave eller oppgraderinger via ”spacebucks” som du får kjøpt direkte i spillets bank.

Koster ikke all verden men gir deg solide valgmuligheter om du ikke orker å glo på reklame og lignende mens du spiller. Spillet engasjerer på en god gammeldags måte og gir deg ren spillglede du kan kose deg med på farten som ikke krever all verdens av deg som spiller.

Annet enn litt fokus på selve spillet og mer kan man jo ikke forlange av et spill til mobilen eller nettbrettet?.

asteroid4

 

Konklusjon

Asteroid Gunners traff meg midt i både fordi jeg fikk en særdeles god ”retro” opplevelse bare ved å spille spillet, samt at spillet engasjerer og underholder meg på farten på en god måte og inviterer til å spille igjen og igjen når anledningen byr seg.

Gir spillet hele 5 av 6 mulige grunnet sin gode nostalgi effekt og gjenspiller effekt.

Savnet egentlig bare en liten historie som hadde bundet spillet litt bedre sammen men det savnet ramler fort bort når man setter i gang med skytingen i høy fart på vei igjennom asteroide beltet

kast5

Se flere klipp fra andre spill i vår videokanal

Bildegalleri:

 

Håndholdt, Science Fiction iPad, iPhone, Spillomtale

Leave a Reply