Spillomtale: Asura's Wrath

4. mai 2012 Redaksjonen No Comments

asura2

Asura’s Wrath er et veldig varierende spill, som spenner fra det storslåtte til det idiotiske.

Utvikler: Cyber2Connect
UtgiverCapcom
Sjanger: Action
Pegi: 16+

Husker dere Kratos? Den illsinte mannen fra God of War-serien. Han var sint, og har gjennom tre spill stort sett skriki, drept og lemlestet i et forrykende raseri.

Han er ingenting mot Asura. Makan til sinna mann skal du lete lenge etter. Han koker over av sinne. Men han skal ha en ting, han holder det i hvert fall ikke på innsiden. Han skriker, fråder, og han har vel nesten ingen dialog som ikke er med hevet røst.

Uansett, så har jeg tidvis kost meg veldig under gjennomspillingen av Asura’s  Wrath, et av de spillene som skiller seg veldig fra «normalen» av spill som slippes om dagen. Det er laget av CyberConnect2, et firma som er kjent for sin japanske inspirasjon. Og den er uten tvil lett å se i Asura’s Wrath.

asura4

Dette er anime, japaninspirert galskap på sitt aller beste. Det tar det ekstreme og episke til helt nye høyder, og du har neppe tidligere kjempet mot fiender av denne størrelsen.

Du spiller som Asura, en halvgud forrådt av sine gudevenner, og kastet i skjærsilden. Her våkner han opp 12000 år senere, og er fylt av raseri og begjær om hevn. Man skal altså drepe guder som har forrådt deg, ikke ulikt God of War og Kratos. Og begge er sinte som få andre.

Dette spillet er en litt merkelig blanding av cutscenes, QTE (knappetrykksekvenser) og litt vanlig combat innimellom alt annet. Det var et punkt underveis der jeg egentlig begynte å kjede meg litt, fordi jeg hadde følelsen av å sitte mer å se på enn å delta. Men det er nok interaktive sekvenser underveis til å holde spilleren engasjert. Selve spillmekanikken rundt alle trykkesekvensene er god nok, og de er aldri såpass vanskelig eller enkle at man legger merke til det. Du kan bomme noen ganger, og ender ofte opp med å få deg en smell eller to. Neste runde treffer du, naturlig nok med et vesentlig bedre resultat.

Utenom disse er kampene mot de «ordinære» motstanderne ganske generisk og kjedelig. Det er lite nytt, du trykker noen knapper og Asura gir juling. Du har en rekke ulike nærangrep, som definitivt er å foretrekke ovenfor den håpløst dårlige skytingen som er i spillet. Dessverre er man nødt til å ty til denne i perioder. Siktingen er dårlig, og hele systemet rundt dette er klønete og virker nesten uferdig.

Rent stilmessig er spillet særegent, og vellaget. Som nevnt tidligere er størrelsen ekstrem på noen av motstanderne dine, og alt er vellaget og gjennomført. Til en forandring er også de engelske stemmene ganske så bra i spillet. I veldig mange spill er den engelske oversettingen fra slike japanske spill pinlig dårlig, men her i Asura’s Wrath fungerer dette veldig bra.

Konklusjon

Jeg koste meg godt underveis med Asura og hans enorme sinne. Spillet har sine svære høydepunkt, men jeg skulle ønske meg enda mer spill og mindre film. Dette er som å se en interaktiv film, ikke spille et spill.

Store bosser, ekstremt energifullt spill, med en flott og egenartet stil som fortjener å testes. Tro meg, du vil ikke ha Asura på nakken om du lar vær…

kast4

Se klipp fra flere aktuelle spill i vår YouTube kanal

Kjøp din utgave av spillet her:

Asura`s Wrath PS3
Asura`s Wrath Xbox 360

Bildegalleri:

Action, Online PS3, Spillomtale

Leave a Reply