Spillomtale: Binary Domain

15. mai 2012 Roger Evensen No Comments

binary11

Klar for et actionfylt skyt først og spør etterpå spill??? Vi har testet Binary Domain, et futuristisk skyte spill av dimensjoner..

binary8

Neimen slipp da!!!! de gir seg ikke lett disse kara...

Plattform: Xbox 360
Utvikler: Sega
Utgiver: Sega
Pegi: 15+

Spillets nettside

Spillomtale produksjonen vår har etter vår omfattende konseptutvidelse fra gamersweb.no til gamersmix.no stått stille en periode.. det beklager vi… men nå er vi tilbake på det viktige området nemlig spilling og ja vi har en hel bråte med spill og komme oss igjennom.. Jeg har på ingen måte hvilt meg.. Har de siste ukene spilt igjennom en rekke spill og skal nå gjøre mitt beste for å sette ord på mine spill opplevelser.

binary1

face..... off...

 

Ready? Load em up…..

Yakuza utvikleren har i Binary Domain gått litt «nuts» og laget en svært så velsmakende og filmatisk filmopplevelse som er innpakket i skyting, action og millioner av robot deler.. Binary Domain har en velsmakende historie som tar tak i spiller med en gang og holder deg regelrett fast til spillkontrollen.. Hadde jeg ikke hatt en samboer som ikke spiller, tviler jeg på at jeg hadde kommet meg løs fra spillkonsollen før spillet var forsert…

Robotene i spillet minner til tider om robotene fra den kjente filmen I,Robot med Will Smith men kan ikke sammenlignes noe mer enn på utseendet.

Klar for å melde deg til tjeneste?

Året er 2080 og menneskeheten har i mange år gjort seg avhengige av roboter som arbeidskraft og til bruk som soldater.. maskiner i alle størrelser.. Noe som for spiller åpner opp for ganske så mange gode utfordringer som man virkelig må ha full konsentrasjon for å bryne seg på.

Du tar rollen som Dan Marshall leder av en egen styrke som er formet på tvers av supermaktene og som skal passe på at verden ikke produserer roboter som er en trussel mot menneskeheten og følgelig kan true vårt eksistensgrunnlag.

Som spillers hovedfigur er ditt inntog i Neo Tokyo sammen med en medsoldat og din partner på hemmelig oppdrag da en utvikler av roboter har laget en menneskelignende robot som truer menneskeheten kraftig.

Roboten som man ganske så rått og brutalt får se, river av seg ansiktet og er ikke selv klar over at han er robot og blir ganske så fortvilet over det faktum selv.. Dette er hovedårsaken til ditt og dine medsoldaters oppdrag i Neo- Tokyo og åpner for et svært så action fylt og eventyr i fremtidens år 2080..

binary11

Lock and load

I spillet så er head sett med mikrofon man kan snakke inn i et must, fordi du skal snakke med din medsoldat og avgi ordre i god «Socom» stil. Litt småprat også hører med, om du ikke svarer så kan du risikere at sinnsstemningen til din medsoldat blir litt amper for å si det mildt.

På din vei igjennom Neo Tokyo så møter man en fransk delegasjon fra operative enhet som også er på oppdrag for å finne utvikleren bak de menneskelignende robotene.

Spiller får da hele veien muligheten til å velge flere av disse personene med på sitt lag, etter hvert blir dette et ganske så omfangsrikt lag, uten at jeg skal røpe for mye.

Spillet har etter min mening et godt manus og fører god dialog mellom hver karakter man møter, de japanske karakterene man møter snakker sitt orginal språk i tillegg til engelsk, noe jeg synes var veldig kult og autentisk.

Grafisk voldsfest

Spillet er et omfangsrikt og flott filmatisk preget spill, som lar det nyte store omgivelser fra skulderen til din karakters vinkel og åpner for raske bevegelser igjennom hvert bredt, selv om det virker enkelt nok i starten som et vanlig 3 persons skyte vinkel spill.. Så er det bare å jobbe seg igjennom de første brettene før man virkelig blir satt på prøve.. og her gjelder samarbeid for alle penga.

binary12

Disse robotene gir seg ikke.. selv uten vitale deler fortsetter de..

 Konklusjon

Spillet gir spiller en herlig action fylt ”shoot em up” spill reise som faktisk er vanskelig tilt ider men også enkel på de rette stedene. Interaksjonen mellom karakterer og spiller er særdeles bra mellom løs dialog og direkte ordre som skrikes ut til dine med soldatoer fra ditt eget head sett og mikrofon.

Om ikke du sier de rette ordene til dine med soldater kan du faktisk riskiere at de blir sure.. og det ødelegger oppdraget, som spiller er du avhengig av å fullføre hvert oppdrag for å komme videre i historien.. med en fengende historie ”som man bare må videre i” og en grafikk motor som holder deg gapende opptatt med flott bygg, veier og action fylte scener fra start til slutt bringer frem filmfølelsen i kroppen og som spiller så må man bare fullføre….et spill man ikke legger fra seg med det første.. minus man blir ferdig med spill historien litt for raskt..

Vi gir spillet en rund og bra karakter fordi vi fikk servert de rette ingrediensene og holdt og fast i de timene det tok og runde spillets historie, multiplayeren forlenger også spillets levetid..

kast5

Se flere klipp fra andre aktuelle spill i vår You Tube kanal

Kjøp din utgave av dette spillet her:

Binary Domain Xbox 360

Binary Domain PS3

Binary Domain PC

 

Bildegalleri:

Action Spillomtale, X360

Leave a Reply