Spillomtale: Bioshock 2

17. februar 2010 Roger Evensen No Comments

bioshock2b6

Bli med ned til undervannsbyen Rapture.

Spillomtale
 SPILLINFO

 Konsoll: Playstation 3
Sjanger: Action,Eventyr,Rollespill
Utvikler: 2 K games

 Utgiver: Take2
Utgitt: ute på markedet nå
Aldersgruppe : 18år

Vi har testet det nye spillet fra 2K games Bioshock 2 en av årets store titler,
min mening er at dette er et særdeles godt første hånd skyte spill med en god historie med en verden
man rett slett blir hekta på.

 bioshock2b7

Ute etter et realt undervannseventyr? Da er Bioshock 2 noe for deg.

Jeg hadde ingen erfaring med forgjengeren da jeg begynte på spilltesten av Bioshock 2 ennå det ikke falt i smak hos meg med en gang, så jeg falt raskt inn i denne fantasi verdenen som utvikler har laget i Bioshock 2 i form av byen Rapture.

Jeg ønsker dere alle velkommen til undervannsbyen Rapture hvor du kan glemme alt du ser for deg om et idyllisk typ Atlantis. I byen Rapture er alt annet en idyll, rake motsettningen faktisk.

Undervannsbyen Rapture er en svært omfangsrik undervannsby som har innbyggere man helst ikke vil møte på men din karakter er svært godt utstyrt og med din hjelp så slår spillers karakter godt i fra seg når motgangen banker på dørene i undervannsbyen.

Byen oppsto som en by som skulle huse verdens ledere innenfor sine fagfelt for at de skulle ta farvel med den verden vi kjenner og lukke seg inne i undervannsbyen Rapture for skape sitt eget lukkede samfunn.

Men noe gikk galt, forferdelig galt helt til Big Daddy måtte inn for å rydde opp i byen for redde «Little sisters» som er fanget rundt i byen som har blitt et forfallent og svært dystert sted å være med tidens tann.

I Rapture møter vi en by hvor farer lurer rundt hvert hjørne i tillegg til vannmassene som lurer utenfor skroget av undervannsbyen Rapture og som hele tiden truer seg pressende inntil skroget til undervannsbyen Rapture.

bioshock2b2

Dette blir på en måte min introduksjon til Bioshock og Bioshock 2. Førstnevnte spill har jeg ikke prøvd, men ved å spille Bioshock 2 er mine øyne nå veldig åpne for dette spilleventyret man med skrekk blandet fryd kan kose seg med foran tv`n en mørk kveld.

Skrekkfølelsen sitter godt i huden min etter ha spilt spillet noen timer, jeg er en person som ikke med vilje ser så atlfor skumle filmer, men dette spillet påtross av sine skrekk & spennings momenter gjør at jeg blir limt fast til tv`n time etter time.

Av det jeg kan lese om det første Bioshock spillet er oppfølgeren lagt handlingsmessig til 10 år etter det første spillet i Bioshock serien. Handlingen i denne oppfølgeren er lagt til slutten av 1960 tallet, omgivelsene er veldig 50-60 talls inspirert noe som gir utseendet til Bioshock 2 et særegent preg, noe som visuelt sett fungerer ganske godt etter min mening.

Kan derfor ikke si så mye annet enn velkommen til den dystre undervanns byen Rapture. Hold øyne,ører vid åpne og hold dine våpen skuddklare eller rettere sagt drillen varm.  Vær klar for maltraksjoner på din vei igjennom byen for redde «Little sister» som er små skumle barn som ser veldig søte ut men som er alt annet en det.

Vær hele tiden på utkikk for farer som lurer rundt om den i den mørke verdenen i Rapture hvor du virkelig må forvente deg det uventede.

Jeg  fikk  en Playstation 3 versjon av Bioshock 2, grafikken er noe som forbløffer meg i spillet og jeg legger merke til hvor detaljorienterte utvikler har vært i dette spillet.

Utvikler har lagt ned stor flid i bruke hele omgivelses spekteret i Rapture, noe som åpner for at jeg som spiller må lete overalt for finne små ting som øker min kompetanse og valuta i form av «Adam»

Spillkarakteren din er en Big daddy som er en velutstyrt soldat i en superifisert dykkerdrakt slik jeg ser ham, har som  sagt ikke spilt det første spillet men jeg vil nok ta meg et lite spilltilbakeblikk på den tiden når tiden strekker til.

Du skal forske finne ut hvem du egentlig er og hva du egentlig gjr i byen Rapture, for finne ut av dette kan «Little sisters» hjelpe deg med finne ut av de utfordringene som du skal finne frem til og derved løse, selvsagt.

Big Daddy karakteren er godt utstyrt forutenom sin dykkerdrakt med en ganske så stor og  «vass» drill som du får god bruk for når du møter mutantene i byen som har blitt groteske og blodtørstige i forkant av din ankomst.

Jeg har stor sans for alle de små tingene man skal finne og utfordringene man skal løse i spillet, uten at jeg skal avsløre for mye for dere her i min spillomtale av Bioshock 2. Som markerer tilbakekomsten til karakteren Big Daddy  og hans jakt på de innesperrede «Little sisters» i deres dunkle men svakt neon opplyste undervanns verden i byen Rapture hvor alt skjer og hvor innbyggerne som ikke vil noen noe godt.

bioshock2b4

Spillbarhet:

I Bioshock 2 er spilleren som nevnt karakteren Big Daddy som er utstyrt med en gigantisk drill som man skal forsvare seg med, det sier jo da seg selv det blir litt nasty når zombiene eller mutantene som bor i Rapture dukker frem fra de forskjellige gjemmestedene sine. Det blir det din jobb som spiller å sette Big Daddy til hardt arbeid og maltraktere mutantene kjappest mulig.

Du skal ikke bare være flink til bruke drillen eller skyte selv om Bioshock 2 er et «fps» spill (Første hånds skyter spill,First person shooter) du skal også kunne bruke hodet og samtidig ha et våkent øye for å få med deg detaljene og finne de små sporene du skal samle opp for høyne din energi og hjelpe deg til finne frem til en og en «Little sister»

Om du har øynene åpne finner du også andre våpen som for eksempel Rivet Gun som også kan bistå din karakter med nye måter å bringe dine motstandere til den evige søvn.

Hovedmålet til din karakter er som nevnt finne frem til og befri en og en Little Sister som er under beskyttelse av sine overbeskyttende voktere i form av sine fedre. Du skal gjøre det du må for til slutt befri dem fra sine liv bortgjemt i byen Rapture.

Bioshock 2 er et skrekkblandet,action,eventyr som selvsagt må ha en verdig motstander som skal gi din spill karakter «Big Daddy» litt motstand. Motstand får man når man møter på spillets «Big sister» som er en monsterlignende mekanisk utgave av din spillkarakter.

Spillet byr på mye vold ja men det er helt kklart nødvendig vold i og med at innbyggerne i Rapture ikke vil deg eller din karakter «Big Daddy» noe godt.,  Hanskene må legges av hardt ned og hold drillen i gang når du «turer» igjennom byen som Big Daddy.

Når man  omsider får man befridd en Little Sister så kan din karakter velge og fortsette jakten igjennom byen med en Little Sister på skulderen , hun kan hjelpe din karakter ganske mye etter jakten på forbedringer samt stoffet din karakter er avhengig av for fullføre.

Ellers kan du ta livet av henne tappe henne for stoffet «Adam» som din karakter også trenger.

Stoffet «Adam» er relativt viktig å høste og fylle opp i sprøytene til ditt bruk eller til holde liv i din «Little sister» etter du har foretatt ditt valg.

«Adam» hinderer at man ender opp som de blodtørstige mutantene som lever i undervannsbyen Rapture.

Jeg kunne ha fortsatt i evigheter bare for fortelle dere om spillet men må runde av her og legge inn at spillet har god grafikk, gjenspillbarheten er absolutt til stede med god dynamikk flyt i spillbrettene.

Spillet er opprinnelig et «first person shooter » eller på norsk er «første person skyter spill» men den verdenen man møter og den skrekk blandede fryden man får i kroppen underveis i spillets gang gjr at Bioshock overgår de vanlige «fps» spillene på markedet hittil i 2010.

Konklusjon:

Utvikler har lagt ned mye detaljene og laget et skikkelig godt fps,krim, spenning eller skrekk spill ,som virkelig får nakkehårene til reise seg og ikke minst som også får frem spilldjevelen i kroppen som vanskelig slipper taket før du har fullført spillet i sin helhet.

2K Games er kjent for mange. Jeg må derfor bare si at jeg angret som en hund at jeg ikke hadde spilt det foregående spillet når jeg fikk Bioshock 2.

Spillet har ogs en online mulighet som jeg ikke testet i denne runden da jeg hadde mer enn nok med fordøye inntrykkene av den verdenen man blir introdusert for i dette spillet, byen Rapture er  godt gjenskapt i Ps3 utgaven og skaper mange gode spill øyeblikk man ikke vil være foruten.

Spillet har så mye mer by enn bare skytemulighetene, spillet utfordrer spilleren og nærmest utfordrer alle dine sanser for bane din vei igjennom byen i jakten på «Little Sister»

Jeg finner ingen store minus sider men allikvel fløer jeg ikke at spillet skal få full pott denne gangen da jeg på tross av mitt flotte inntrykk har en følelse av at utvikler kunne ha gjort enda litt mer med dette flotte spillet, men utvikler er nyskapende  så jeg både håper og  tror at neste spill i serien vil bli enda bedre i sin neste utgave.

full pott da henholdsvis 6 av 6 er noe de aller færreste får så 5 av 6 mulige er i uansettfall utrolig bra, spillet anbefales som et av årets bedre spillkjøp om man liker denne sjangeren.

Har du et sterkt hjerte og et stort pågangsmot da skal du sette kursen til spillbutikken og komme deg ned til undervannsbyen Rapture for et spilleventyr du ikke vil g glipp av.

PS3, Spillomtale

Leave a Reply