Spillomtale:BioShock Infinite

27. mai 2013 Redaksjonen No Comments

bioshock3

Bli med vår nye spillskribent opp i skyene og inn i Bioshock Infinite..

bioshock5

«Velkommen til Columbia»


Sjanger:
FPS
Utvikler:
Irrational Games
Utgiver:
2K Games
PEGI:
18+

Bioshock Infinite er nå ute for salg og jeg var så heldig å få mulighet til å anmelde dette spillet for Gamersmix.no.

Bioshock Infinite er det tredje spillet i Bioshock serien og som sine forgjengere utspiller ikke dette spillet seg i den mørke og dystopiske undervanns byen Rapture som de andre har gjort.  Denne gangen er det den idyllisk vakre byen Columbia som for æren.

Bioshock fikk «Game of The year» tittelen i 2007, og Bioshock Infinite får den nok i år. Siden første spillet kom ut i 2007 har Bioshock serien alltid fått gode karakterer av de fleste spill anmelderne og spillere. Jeg fikk høre av flere av vennene mine som spiller, at Bioshock var ett spill jeg måtte prøve. Jeg lastet ned demoen, elsket det, men kjøpte det ikke.  Hvorfor?  Fordi jeg syntes det var skikkelig ekkelt. Jeg er en av de som elsker skrekk filmer, men når det kommer til skrekk spill lever jeg meg litt for mye inn i dem og de skremmer livet ut av meg.

bioshock6

Columbia, byen i skyene.

Så til vakre Columbia, byen som skjuler stygge hemmeligheter.  Året er 1912 og Columbia er stedet hvor historien utspiller seg. Columbia ble stiftet av Zachary Hale Comstock i 1893, og her gjorde han seg selv til en Profet og fortalte folket at engelen Columbia hadde gitt han en profeti om hva som ville skje.

De fleste som bor på Columbia er etterfølgere av Comstock’s tro og de blir kalt for The Founders.  Dette er en by bygd opp på en ekstrem amerikansk ideologi hvor slaveri og hvit makt er «sånn det skal være». Men det er også en gruppe mennesker som kaller seg for Vox Populi som står for like rettigheter for alle, som er ledet av Daisy Fitsroy.

Du spiller Booker DeWitt, en privat etterforsker og tidligere Pinkterton agent. Han er en seriøs person som snakker fra levra og hater seg selv for ting som han har gjort i sin fortid noe som har gjort han til å velge veiene mot å bli en alkoholiker med en skyhøy gambler gjeld, men det er her vakre Columbia kommer inn.

Booker får ett tilbud om å få gjelden sin visket bort om han drar til Columbia for å redde Elisabeth, en jente som blir holdt fanget.  Dette er noe som han motvillig takker ja til og ender opp med å bli skutt opp i været av en rød stol og det er herfra din historie starter i Columbia.

bioshock7

Følelsen av det hele.

Før jeg fikk beskjed om at jeg kanskje skulle få muligheten til å prøve Bioshock Infinite leste jeg bare positive anmeldelser og jeg ville finne ut om dette faktisk stemte, er spillet virkelig så bra som alle sier.

Når jeg først hørte Booker snakke syntes jeg at han hørtes ut som George Clooney, så jeg startet å forestille meg at Booker så ut som Mr. Clooney.  Etter ca. 15min hadde jeg kommet til Columbia som var visuelt vakkert og ikke minst det hørtes vakkert ut. Musikken i spillet er absolutt noe av det beste jeg har hørt i ett spill å det passer perfekt inn i hele atmosfæren spillet har. Den gir deg en følelse en person trenger for å leve seg godt inn i spillet og virkelig å kose seg med det. En veldig avslappet følelse kommer over meg når jeg går i gatene, alt er veldig levende og folket er veldig glade. Det er små morsomme spill du kan spille her og der og ting du kan få. Det er her i starten hvor du kan få din første spesielle evne.

Etter å ha spilt en stund kan jeg si at spillets kampsystem med våpen og magi fungerer helt perfekt og det er tydelig at dette er et kvalitets produkt. Du kan gjennomføre spillet ut i fra mange kombinasjoner av det som er tilgjengelig av våpen på stedet og hva du har av magiske krefter. Alt av våpen og magi kan oppgraderes til å bli bedre. Det gjør at du aldri føler at fienden kommer til å få ett skikkelig overtak over deg. Det er mange kamper du går igjennom men det er fortsatt alltid like lekent.

Senere inn i spillet, men ikke alt for langt inn møter du Elisabeth, jenta som du kom til Columbia for å redde. Elisabeth er en uskyldig jente som har blitt holdt fanget hele livet sitt, men dette gjør ikke henne til en av de typiske «jomfru i nød», langt i fra. Hun er utrolig smart og veldig observant, og hun er en som klarer å ta vare seg selv under spillets gang. Hun hjalp meg mange ganger underveis for at jeg skulle overleve, noe som gjorde at hun ikke ble en byrde som mange andre spill karakterer blir for hovedpersonen i ett spill. Historien laget rundt Elisabeth og Songbird, som er Elisabeth sin fangevokter, er noe helt fantastisk og hjerteskjærende. Ken Levine som er co-founder av Irrational Games og spill forfatteren for Bioshock Infinite, fortalte i ett intervju med Pressfire at hele forholdet mellom Elisabeth og Songbird var inspirert av hans venninne som ble mishandlet av mannen sin. Bare å vite det gjorde at mitt lille hjerte bare elsket spillet enda mer fordi det viser at det har blitt lagt skikkelig følelser i dette spillet.

Dette er absolutt ett spill som må prøves, så om du elsker FPS eller spill med en fantastisk story så er dette spillet for deg.

– Lite interaktivitet med menneskene som er i bakgrunnen. Skulle ønske det hadde vært en mulighet å få snakket med dem.

– Det er så mange karakterer i spillet som ligner på hverandre i ansiktene. Så det ser ut som det er mye innavl her J

– Litt for svake «bosser».

+ Fantastisk historie i spillet

+ Dette spillet får deg virkelig til å bruke hodet og det kan være vanskelig skjønne hva man skal gjøre når det nærmer seg slutten. Dette var en nok grunnene til at det har er mange Youtube klipp med forklaring på dette.

+ Du trenger ikke å ha spilt de tidligere spillene. Dette er ett spill som klarer seg bra alene, men det er mange morsomme greier som er kjennetegn for de tidligere spillene også.

Jeg gir ikke spillet topp karakter men en sterk 5

kast5

Takk for oppmerksomheten J

Bildegalleri:

 

Action PS3, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply