Spillomtale: Cabela`s Dangerous Hunts

24. oktober 2011 Roger Evensen No Comments

Bli med oss ut på jakt, i ett heseblesende action eventyr med en heftig bonus…

Spillomtale: Cabela`s Dangerous Hunts
Utvikler: Activision
Utgiver: Activision
Plattform: Ps3,Xbox 360,Nintendo Wii, Nintendo 3DS
Pegi: 16 +

Som en ivrig spiller av 1974 årgang digger jeg det aller meste av tilbehør, gadgets,stuff,stæsj også videre. Til dette spillet har jeg fått det jeg savnet aller mest av alt når jeg har prøvd tidligere jakt spill til Nintendo Wii.

Nysgjerrig? Veel tilbehøret til dette spillet er et digert gevær med sensor som man plasserer øverst p tv`n din slik at du kan gå på realistisk jakt i din egen stue.

Geværet er spillkontrollen i seg selv og krever derfor ingen ordinær håndkontroll, jeg har følgelig testet Xbox 360 versjonen av dette spillet.

Jeg ble ganske tidlig imponert av detaljene i spillet og følelsen av god  gevær kontroll er ganske så godt tilstede i armkroken.

Klar til jakt?

Som spiller kan du ta med deg opptil fire spillere ut på jakt, en funksjon jeg ikke testet. Valgte å spille historie delen som også er ganske bra, og ikke minst svært utfordrende.
Vel i gang med spillet blir spiller introdusert i rollen som en av to sønner i et familie følge på 3 stykker som skal ut på jakt, hvor far skal lære sine 2 sønner alt han vet om jakt.
Realismen er noe jeg legger raskt merke til i alt fra detaljene i omgivelsene, dyrene som faktisk er overveldende bra, eneste minus jeg legger merke til er at man bruker litt tid for finne det rett geværgrepet for få siktet ordentlig.

Når den er inn går det meste slag i slag og man får kjappe tilbakemeldinger på hva man gjør galt og riktig.

Senk ditt første bytte
Man skal ikke være dyreverner for spille dette spillet, spillet går ganske enkelt ut på skyting av dyr. Selv om det begynner mykt ved skyte på bokser, blader og lignende. Når man har gjort disse tingene skal du beholde roen og skyte mindre dyr som fugler og lignende.

Dette høres sikkert kjedelig ut men spillet er alt annet enn nettopp det. Ikke lenge etter at man er i gang kommer ditt første møte med rovdyr som ulv, bjørn som ikke er blant de dyrene du helst vil møte i skogen. Dyrene er sultne og kaster seg mot deg i en forrykende fart, du må reagere raskt og treffe riktig om du vil redde ditt og resten av jaktfølgets liv.

Poeng får du etter hvor bra du gjør det, i omgivelsene ligger ting som lader opp helsen din og ammunisjon til dine våpen. Og andre våpen også, som du ganske sikkert vil trenge på din ferd igjennom skogen og villmarken.

Spiller får møte mange andre dyr også, blant annet en elg og andre kjipe rovdyr som for meg ble kattedyret Puma.

Pumaen er skadeskutt av jaktfølget og har gjemt seg, rollene er snudd og jaktfølget blir nå selv jaktet på av Pumaen.

Her gjelder det beholde roen og tolke signalene i naturen og omgivelsene før elementene snur seg mot deg og gir dyret det vinnende overtaket.

Alle dyrene i spillet er alle sinte, sultne, og vil angripe deg på en eller annen måte. Men derav spillets navn.. farlig jakt er farlig jakt. Hold på lade grepet og snik deg rundt i villmarken for nedlegge det ene byttet etter det andre.

Før byttet bestemmer seg for jakte på deg.

Hør på kloke ord

Den eldste i flokken er din far og han gir deg gode råd som du bør høre på, alt i fra måten man sikter på til hva du skal gjøre når du har skadeskutt et dyr.
Husk at du alltid skal skyte for drepe, et såret dyr er livsfarlig for deg og omgivelsene rundt.

Jakten tilspisser seg

I en del av spillet må du som spiller også klare deg på egenhånd, i jakten på et skadeskutt dyr kommer du bort i fra jaktfølget og befinner deg alene i skogen. Ved mørkets frembrudd kommer nattens dyr frem. Ulvene blir fremtredene og sniker seg mot deg fra de aller fleste kanter.

Her blir man testet på reaksjonsevne og må reagere lynraskt for ikke bli spist.

Det gjøre seg kjent i omgivelsene på hvert brett blir etterhvert ganske nødvendig ,da du vil trenge tilskudd av helsepåfyll og ammunisjon for i det hele tatt klare brett for brett.

Hovedspillet gir spiller ett actionfylt jakt eventyr som holder deg i god stolen med et godt ladegrep på ditt gevær.

Spillet har mer by på 

Dersom du er av typen som ikke orker time inn og time ut med jakt før du kulminerer i jakten og kampen for din egen overlevelse.

Så har spillet flere andre brett og by på.

I Galleries får du muligheten til spill flere moduser som er litt kortere og noen av dem litt enklere enn selve hovedhistorien.
Veldig greit om du bare ønsker litt spill gøy i en kjapp time..

I den enkle delen av spillet skal du skyte mest mulig av dyr som skremmes opp og her får du tilbakemeldinger, når du gjør det bra eller dårlig.

Første utfordring som egentlig minner om bird  hunt og enklere jakt spill på Nintendo Wii.
I neste utfordring  blir du utfordret i enklere jakt form hvor du skal overleve lengst mulig på tid.
man merker at vanskelighetsgraden er økt noe fra forrige brett.
Utfordring nummer 3 ligner veldig p den første men man må ha en viss poeng sum før man kommer seg videre.

Alle disse utfordringene har sine egne antall brett og er ganske så underholdene og gir deg ganske god gjenspiller glede.
Da brettene viser seg forskjellig fra gang til gang, noe som utfordrer spiller og holder deg på tåhev.


«riflen er den gode bonus og gir deg en særdeles god spillfølelse når du spiller dette jaktspillet»

Konklusjon

Cabela`s Dangreous Hunts åpner for litt god gammel dags jakt moro men på tross av sin detaljrikdom mangler den en del tekniske ting som en mer detaljert måte å gjenkjenne spor på, og måten dyrene oppførerer seg på. Noen av dyrene man møter får man ikke skutt på før man er på visse punkt av spillet.

Spillet er realistisk og bortsett fra det veldig bra men har noen svært små «irrirterende «ting i detaljene som trekker spillet ned en liten karakter men jeg vil nå si at om utvikler holder på litt til. Så er det ikke lenge til før vi får det detalj rike og tilbehørsrike jakt og skyte spillet vi spillere ønsker.

Rekkevidden av våpen er særdeles godt og spillet byr på gode spill opplevelser også i tillegg til selve hovedhistorien.

Spillet belønner og straffer deg på de rette stedene. Sensoren skulle vært litte grann mer sensitiv men bortsett fra det og de andre små tingene jeg har nevnt er dette et godt spill som trygt kan anbefales for god spillunderholdning og gjenspillerglede.

Spillet får 4 av totalt seks mulige.

Se klipp fra dette og andre aktuelle spill i vår You Tube kanal

Kjøp din utgave av dette spillet her:

Cabela`s Dangerous Hunts PS3

Kjp et ekstra gevr til en ekstra spiller

Cabela`s Dangerous Hunts WII

Cabela`s Dangerous Hunts Xbox360

 Bildegalleri:

«kommer»

Spillomtale, X360

Leave a Reply