Spillomtale: Call of Duty: Black Ops 2

8. januar 2013 Roger Evensen No Comments

codblackops2b5

Velkommen til et krigsherjet Usa anno 2025..

Utvikler: Treyarch
Utgiver: Activision
Pegi: 18+

Jeg er som alltid veldig klar når det kommer et “first person shooter” spill på markedet. Denne gangen valgte jeg rett og slett og teste denne tittelen opp mot Medal of Honor: Warfighter, noe jeg har gjort over lengre tid nå før jul. Klarte først å rive meg løs fra spill skjermen nå nylig ved årsskiftet.

Kan starte med å si at fansen neppe vil bli misfornøyde, grafikken er god. Handlingen stor og det gjør det ikke mindre at spillet er tettpakket med action og overraskelser hele veien igjennom.

Testet fler spiller delen med et lite avvik men valgte å legge alle mine spill timer med begge spill opp i mot historiedelen. Noe som er stort nok fra før og var ikke mindre denne gangen.

Kjeltringen i spillet Raoul Menendez er en høyst orginal og jeg liker svært godt at man får spille mot han både i en gammel versjon i fremtiden, «mye leketøy for den selvopptatte fps spiller» og i ung versjon. Spillet bringer frem historien til flere av våre hoved karakterer og spillers «nemesis» Raoul Menendez er intet unntak.

codblackops2b8

Klar for å påta deg et oppdrag i fremtiden?

Som spiller får du gleden av å møte Alex Mason igjen, som kjent fra Black Ops og hans sønn David Mason. Spillet bretter ut en historie som bringer oss et godt stykke inn i fremtiden hvor vi får løse oppdrag som David Mason sønnen til Alex, og tilbake i tid henholdsvis Afghanistan på 1980 tallet.

Detaljene i miljøene vi år brettet ut fremfor oss et svært gode, selv må jeg si at det å slenge en ak 47 på skulderen og klatre opp på en hest og ri ut i kamp i Afghanistan var så absolutt en artig vri på mine tidligere «fps» spillopplevelser i forgjengeren Call of Duty: Black Ops og ikke minst Modern Warfare spillene.

codblackops2b4

Ready for urban warfare?

Enspiller delen bringer oss som sagt da enten bakover i tid hvor vi blir dypere kjent med Alex Mason, fremover i tiden blir vi kjent med hans sønn David Mason. Når vi ikler oss rollen som David Mason blir utfordringen tatt opp en rekke hakk etter min mening. Historien i fremtiden er basert på en fiksjon om en ny kald krig mellom Usa og Kina i 2025, hvor vi finner far og sønns nemesis Raoul Menendez sentralt i plottet.

David oppsøker ofte sin far da han raskt oppdager at han må svare for sin fars gamle synder.

I disse tilfellene blir vi konfrontert med tilbakeblikk/oppdrag i tiden for å utføre historien som Alex Mason deler med sin sønn.

Jeg opplever at dette gjør spillet litt mer variert og ikke så «rett frem» skyt først og spør etterpå som mange andre «fps» spill jo er. Spillet er drastisk og veldig detaljert så jeg måtte pent vente til barna hadde lagt seg før jeg kunne legge inn mine spill timer inn i dette spillet.

codblackops2b2

Welcome to the American wasteland in 2025

Grafikken og detalj arbeidet er etter min mening noe av det bedre jeg har sett på de senere år I denne sjangeren. Føler at dette løfter min konsentrasjon da mange ting som er gjemt i spillet både når det gjelder våpen og ting som skal samles inn før å øke prosentandelen av hva man som spiller klarer på hvert av brettene som man utfører på vei igjennom dette spillet.

Spillet replikker legger jeg merke til at holder en høy karakteren og at denne jobben er utført av den kjente Hollywood skribenten David S. Goyer gjør intet mindre at man som spiller merker at utvikler legger sin sjel inn i produksjonen av dette spillet. Stemmene til våre karakterer er også for mange mange kjente som for eksempel Masons kollega Harper stemmelegges av Hollywood skuespilleren Michael Rooker som er kjent i mange store filmtitler bla Cliffhanger og 6th Day.

Vi hører også gode stemmer i de andre rollene i spillet fra bla Sam Worthington og James Hong.

Synes at «castingen» er veldig god i spillet, noe som gjør at man føler mer eller mindre at spillet er som en film hvor man som spiller bestemmer fremdriften selv.

codbo2b3

Konklusjon

Det er for min del ikke lett å konkludere i dette spillet rent bare basert på historie delen. Call of Duty: Black Ops 2 er så mye mye mer, historie delen kan enkelt spill om igjen bare kort tid etter man fullfører. Noe som sier ganske mye om gjenspillereffekten i dette spillet.

Zombie delen er jeg nok ikke så glad og synes at dette blir no tull å ødelegge et spill av dette kaliberet med noe sånt, men forstår at man dette er mange liker og lar derfor det ligge når jeg vurderer spillet.

Flerspiller delen er bredt og man møter mange svært så rutinerte spillere i brettene man får «online»

Har du gjort det bra «online» tidligere så kommer dette deg til gode nå.

Da spillutvikler har lagt vekt på at dette vektlegges når man skal spille Black Ops 2s flerspiller del.

Tempoet er høyt i spillet og alle brettene enten du er i storbyen på en tbanestasjon, knuste bygg,båter eller hangarskip bare for å nevne noen av de mange åpne brettene vi får ta del i. Så kan du ikke sette deg ned eller gjemme deg for å ta et pust i bakken.

Spillet er fullt av overraskelser og lar deg på ingen måte hvile mens spillet går, blir det for mye kan man alltids sette spillet på pause men det anbefaler jeg ikke med tanke med sjokket hjerte får da mange av brettene virkelig hever pulsen opp mange nivå.

Den evige diskujonen om hvilket spill som er best av COD og MOH er noe jeg fant etter denne testen bare er tull. Vi som virkelig liker denne typen spill koser oss like mye med hver enkelt av titlene, begge franchises har i så måte nådd en høyde hvor de leverer faktisk ulik spillglede innenfor samme sjanger på hver av sine «franchises»

Etter å ha brukt uke på uke på begge to føler jeg at dette er noe jeg kan skrive og stå for.

Når det gjelder å finne svakheter i spillet må jeg innrømme at jeg har noen problemer med det.

Opplevde ingen bugs, fant raskt frem i en oversiktlig meny, brettene hadde gode introduksjoner som gjorde meg trygg i forkant av hvert eneste oppdrag.

Jeg ruller på vegne av oss hele 6 av 6 mulige for Call of Duty: Black Ops 2… straks etter publisering av denne artikkelen skal jeg spille tittelen om igjen.. «sier sitt eller ur?»

kast6

Se flere aktuelle klipp fra dette og andre spill i vår YouTube kanal

Følg gjerne vår facebookside

Kjøp din utgave av Call of Duty: Black Ops 2 her:

Call of Duty: Black Ops 2 PS3
Call of Duty: Black Ops 2 X360
Call of Duty: Black Ops 2 Hardened Edition
Call of Duty: Black Ops 2 Core package

Bildegalleri:

 

Action, FPS, Online Spillomtale, Utvalgte, X360

Leave a Reply