Spillomtale: Captain America 3D

11. januar 2012 Redaksjonen No Comments

ca4

Captain America har trådt ut i fra tegneserie verdenen og inn i filmverden. Ut av det blir det selvsagt spill, vi har testet konsoll versjonen tidligere men enne gangen fikk år skribent 3D versjonen.. Holdt den mål??

ca5

Captain America er filmatisert og i forbindelse med filmen ble det laget spill til både konsoll og håndholdt.. Vår skribent har denne gangen testet Nintendo 3DS utgaven.

Plattform: Nintendo 3DS
Utvikler: Sega
Utgiver: Pan Vision
Pegi:
7+

Captain America begynner å dra på årene, men det stopper han ikke fra å ta steget inn i en ny dimensjon. Bak det patriotiske dekknavnet finner vi Steven «Steve» Rogers, en ung mann (til tross for sine 70 år i tegneseriebransjen). For de som ikke har hørt om Captain America før, så kan jeg tegne et bilde i ord for dere: Mann i sin beste alder, med muskler som overgår Arnold Schwarzenegger i hans beste tid. Han sverger også troskap til superheltenes favorittplagg – en trang trikot pyntet med synlige fargekombinasjoner.

ca

Men en superhelt er ikke fullkommen uten en eller annen form for spesielle egenskaper. Mens «Spiderman» kan slenge jeg fra bygning til bygning, kan Captain America bruke skjoldet sitt til å kaste det på fiender. Kanskje ikke den tøffeste egenskapen vi har sett hos en superhelt, men det fungerte faktisk ganske bra med vår håndholdte plattform og dens «touch screen».

Captain America ble født av tegnerne Joe Simon og Jack Kirby under andre verdenskrig, og i den epoken ble denne kapteinen som sverget troskap til fedrelandet og kjempet mot de onde tyskerne sett på med beundrende øyne. Til tross for sin popularitet på 40-tallet mistet tegneseriehelten mange av leserne etter krigens slutt, og det er først nå han vender tilbake med en viss suksess i filmen «Captain America: The First Avenger» og spillet «Captain America: Super Soldier».

Historien i «CA: Super Soldier» starter med at to allierte soldater blir angrepet av «HYDRA», en mystisk organisasjon med onde planer. Deretter dukker Kaptein America opp og spillet starter. Her er det rett på sak, og det kan være litt vanskelig å finne seg til rette med kontrollsystemet til å begynne med, men etter noen slåsskamper mot fienden vil det meste sitte på plass.

ca2

Selve historien er ikke det mest imponerende med spillet. Det vi får vite av historie fortelles gjennom korte scenesekvenser og kjappe replikker hos de datastyrte fiendene, og replikkene har en kjedelig tendens til å repeteres.

En annen negativ side ved «Super Soldier» er animasjonene som minner mer om seigmenn enn om tøffe superhelter. Når kapteinen hopper fra den ene plattformen til den andre med sine akrobatiske ferdigheter, og i aksjonen ser ut som Langbein, kan det fort se litt komisk ut.

Noe som er mer positivt er kampsystemet, som utspilles ved å utføre angrepskombinasjoner i nærkamp eller ved å hive det trofaste skjoldet til kapteinen. Angrepskombinasjonene var antakelig det jeg likte best ved spillet, og disse kan også oppgraderes via «talenttreet».

Super Soldier inneholder en del timers spilletid. Selve hovedhistorien kan spilles ferdig på rundt åtte timer, men for den mer ivrige spiller vil det gå med en del timer på sideoppdrag og samleobjekter man kan finne i spillet.

Konklusjon

«Super Soldier» er et spill som byr på helt grei underholdning, men passer nok best for de som allerede har et innblikk i Captain America-verdenen fra før av

kast3

Se flere klipp fra andre spill i vår videokanal

Kjøp din utgave av spillet her:
Captain America 3D

Nintendo 3DS håndholdt spillkonsoll finner du her:
Nintendo 3DS Blå
Nintendo 3DS Rød

Bildegalleri:

 

Action, Håndholdt 3DS, Spillomtale

Leave a Reply