Spillomtale: Dead Rising 2: Off the record

5. januar 2012 Redaksjonen No Comments

deadrising2offthe-record1

Klar for mer Dead Rising??

deadrising2offthe-record8

Plattform: Xbox360
Utvikler:
Blue Castle
Utgiver:
Capcom
PEGI:
18+

Chuck Greene er god, men Frank West er bedre

«Dead Rising 2» introduserte verden for Chuck Greene, en tidligere motorcross stjerne som risikerte liv og lemmer for sin datter. I motsettingen til Frank West, som er den originale helten i «Dead Rising», var ikke Chuck utrustet med et kamera. Han brukte heller hjernen og lagde kreative våpen av gjenstander han fant i Las Vegas inspirerte Fortune City. Chuck var en god karakter, men jeg og mange andre savnet Frank og hans kamera. I «Dead Rising 2: Off The Record» er fotojournalisten tilbake, og vi blir gitt muligheten til å se hvordan hendelsene i «Dead Rising 2» ville utspilt seg hvis Frank West var der.

deadrising2offthe-record7

Vidunderlig B film følelse

Selv om Frank hadde noen røffe år mellom «Dead Rising» og «Dead Rising 2: Off The Record» er han fremdeles en ivrig fotograf. Og han vil bruke utstyret sitt til å fange konspirasjonen som denne fantastiske B film historien omhandler om på fotofilm. Fotomekanikken er nokså lik hva du fant i det første Dead Rising med unntak av at du heldigvis ikke trenger å måtte passe på batteriet på kameraet. Frank West har også utviklet muligheten til å lage våpen av potensielt dødelige våpen av gjenstander som ligger rundt i Fortune City – og det er noe jeg setter pris på.

Andre tilføyelser hjelper «Dead Rising 2: Off The Record» med å opprettholde underholdnings nivået for nye og gamle spillere. De er for eksempel noen nye psykopater, som er unike zombier som krever mer enn noen enkle slag for å drepe dem. Det er også et helt nytt område som du kan utforske. Uranus Zone er en fornøyelsespark som naturligvis er spekket med små kjekk spill og gjenstander som kan brukes til å male de fargerike veggene med en solid rødfarge. Personlig likte jeg inkluderingen av Uranus Zone, og ikke bare fordi spillet krevde et område som ikke har med kasinoer og gjøre, men også fordi det det er et genuint underholdende område som passer inn i rare Fortune City.

deadrising2offthe-record6

 Sandkassen redder dagen

«Dead Rising: Off The Record» har også inkludert en sandkassemodus, og den er heldigvis tilgjengelig fra starten av. I motsetting den historiemodusen som er bygget på en seire med oppdrag, er sandkassemodusen fri for obligatoriske oppdrag. Det er en modus hvor du kan gå og utforske Fortune City som du vil. Det er også utfordringer her men alle disse er valgfrie. Disse utfordringene åpnes opp ettersom du meier ned zombier. Noen av utfordringene er av den kjedelig og uoriginale sorten som å måtte drepe x antall zombier iløpet av en gitt tidsperiode. Det er heldigvis utfordringer som snakker til den sprø og underholdende naturen til «Dead Rising».

Fremskritt du gjør i de to forskjellige modusene overføres smertefritt over til andre og tilbake igjen, og fikser dermed et problem jeg og mange andre problemer med i tidligere iterasjoner. Før var det en mulighet for at du gikk løs på et oppdrag du virkelig ikke var klar for. Skjedde dette måtte du starte spillet på nytt og være flinkere med å bygge opp karakteren din imellom oppdragene. Skjer dette nå kan du ganske enkelt sende figuren din inn i sandkassemodusen, og la han gå bananas der. Om ikke så lenge er Frank West sterkere og klar for det nye oppdraget.

deadrising2offthe-record5

Konklusjon

Det er nettopp denne inkluderingen av sandkassemodusen som gjør «Dead Rising 2: Off The Record» til et mye bedre spill enn sine forgjengere. Hvis du er klar for en fantastisk teit historie krydret med vitser som er så latterlig dårlige at du ikke kan gjøre noe annet enn å bli forelsket i dem så kjøper du dette spillet nå. «Dead Rising: Off The Record» er fantastisk, og jeg anbefaler det på det sterkeste på tross av at historien er så si helt lik forgjengeren.

kast4

Se flere klipp fra dette og andre aktuelle spill i vår videokanal

Kjøp din utgave av spillet her:

Dead Rising 2: Off the Record PS3

Dead Rising 2: Off the Record PC

Dead Rising 2: Off the Record Xbox 360

Bildegalleri:

 

Action Spillomtale, X360

Leave a Reply