Spillomtale: Disney Universe

2. januar 2012 Roger Evensen No Comments

disneyuniverse8

Vårt eminente barnepanel har testet Disney Universe..

disneyuniverse13

 

Savnet et spill å spille sammen med barna?? Vel let ikke lenger, Disney Universe inviterer til familiehygge foran din spillkonsoll.

Plattform: PS3.Xbox360, Wii, PC
Utvikler:
Disney Interactive Studios
Utgiver: Disney Interactive Studios
PEGI: 7+

Jeg tok med meg vårt sedvanlige test panel inkludert med min med skribents sønn over en rekke ganger hvor de alle fikk prøve Disney Universe på sin måte, både alene og sammen med hverandre.

Min med skribents sønn og min datter har vært venner siden barnehagen av, og de spiller litt forskjellige spill rent sett ut i fra at de er av det motsatte kjønn men dette spillet samarbeidet de godt med hverandre, noe jeg synes var positivt å se.

Min minste datter på 5 år fant også rimelig fort ut av hvordan man kom i gang med spillet og holdt det gående lenge før hun måtte ha hjelp til å forsere en utfordring.

Disney Universe spillet er tidenes kostyme ball hvor vi treffer en gjeng med blå karakterer som ikler seg antrekk fra en rekke kjente Disney karakterer

disneyuniverse7
Klar til å ha det gøy???

Ordet Disney er noe vi alle kjenner og forbinder med kos, ha det gøy. På spillfronten synes jeg at Disney har kommet langt med spill innenfor flere sjangere men ette spillet tok for min del kaka.

Spillet er plattformbasert og inviterer små og store spillere ut på et eventyr som er så absolutt i tråd med god Disney kvalitet men det tok både meg og barna litt tid før vi vente oss til disse små blå smurfe lignende karakterene. Man får noen utvalg av kostymer om vil ha andre kan man gå online via konsollen og kjøpe andre kostymer. Noe ungene synes var litt trist men dog ble de tilbudt å bruke ukepengene sine på det, det var noe de ikke var villige til nei J.

disneyuniverse3

Tidenes kostyme ball i spillform

I Disney Universe kan du boltre deg i 6 forskjellige verdener, hvor du kan boltre deg som Jack Sparrow, Nemo, Wall E eller Løvenes Konge, bare for å nevne noen. De eldste barna fikk raskt sin favoritt nemlig Kaptein Jack Sparrow, eneste problem er at begge to ville være hovedpersonen. Lot de inn gå sitt eget kompromiss, noe de gjorde raskt for å komme i gang med spillet.

I Disney Universe skal du plukke med deg objekter og følge plattformbrettet fra en ende til det andre slik at du kan bekjempe de ondre kreftene som er i sving. Du kan ha med deg opptil 4 venner på en gang for å stå sammen mot kreftene og kjempe dere igjennom brettene sammen.

disneyuniverse12

Disney Universe byr på ren spillglede

I spillet skal det samles gjenstander, figurerer skal reddes, kostymer skal låses opp. Man skal rett og slett ha det gøy og samarbeide for å løse utfordringene og gåtene som kommer din vei.

Jeg synes spillet er noe enkelt rent sett ut i fra mitt ståsted som voksen spiller men sammen med barna er dette et av de bedre spillene som legger opp til samarbeid og god samhandling mellom barna som spiller for å kunne lykkes i spillet historie oppbygging.

disneyuniverse4

Konklusjon

Disney Universe er ett spill med god underholdningsverdi og en definitiv gjenspillereffekt. Det eneste jeg fant noe rotete var kameraføringen i spillet, den fremsto for meg som litt rotete. Barna lot seg ikke affisere ved det og hadde utrolig gøy i de mange mange spill timene de har hatt og fremdeles har foran seg med Disney Universe. Spillet har en morsom grafikk som løfter spillets humor opp noen hakk, spillet blir utfordret i de mange verdener som er tilgjengelige og man må samtidig være våken og finne ting som litt bortgjemt og lagt inni mellom ting.

Spillets anbefalte alder er 7+ men jeg lot min 5 års gamle datter spille uten tvil, både fordi at det er Disney samt at hun er en habil konsoll spiller.

Barna ville gi spillet 6 av 6 mulige mens jeg lar den samlet sett få 5 av 6 mulige da spillet har noen få finpuss trekk før den kan få helt topp karakter.. Jeg synes det blir spennende å se hvordan Disney Interactive velger å utvide dette spillet.

kast5

Se flere klipp fra Disney Universe og andre aktuelle spill i vår videokanal

Kjøp din utgave av spillet her:

Disney Universe PS3

Disney Universe Xbox 360

Disney Universe WII

Disney Universe  PC

Bildegalleri:

 

Eventyr, Familie PS3, Spillomtale

Leave a Reply