Spillomtale: Far Cry 3

5. desember 2012 Roger Evensen No Comments

farcry3vaas

Vaas en av mine favorittspill skurker.

Welcome too Rook Island, ready for a real adventure? The Adventure of your life??

Vi har testet Far Cry 3

farcry3b6

Våpen ferdigheter må læres rask og du må være flink til å finne amunisjon for å holde din kamp for overlevelse i gang.

Sjanger: Action
Plattform:  Xbox 360, PS3, PC
Alder: 18
Utvikler: Ubisoft Massive
Utgiver: Ubisoft

Når jeg skulle teste Far Cry var det uten å ha testet de foregående 2 selv.

Så derfor stort frem til å teste dette spillet da jeg generelt sett liker gode action eventyr på konsoll med fokus på skyting og action, historien spiller også en vesentlig stor rolle etter min smak om spillet skal kunne være verdt å holde frem med time etter time og dag etter dag før man endelig seirer over spillet og får servert hele historien.

Skal ikke la dere dvele for lenge med for mange ord fra meg, så folkens «I SHALL GET RIGHT TO IT»

farcry3buck

Stemme skuespillerne og karakterne man møter er helt i ypperste klasse i Far Cry 3

Velkommen til skjebne øya Rook Island

Jason Brody er på ferie sammen med sin bror, venner og kjærester når deres ferie får en brå overraskelse. «Veldig klisje, jupp i know»

Det som fasinerer med dette spillet er hvor fantastisk åpent det er, man kan utforske øya med alle dens overraskelser helt på egenhånd og deretter plukke opp igjen tråden i oppdraget.

Jeg fikk nesten litt «GTA feeling» når jeg spilte og lot meg raskt svelge av den solide historien og de sterke karakterene i dette spillet både blant de snille og slemme karakterene vi får møte.

Jason er vår karakter og er mannen du følger historien til og må hele tiden utfordres av elementene og bruke de for å komme videre i spillet enten det er å samle planter eller å drepe dyr for å lage ting som du vil trenge. Litt hjelp får du av noen opprørere på øya som kjemper mot de slemme menneske handlerne som du blir fanget av helt innledningsvis «helt uten å avsløre for mye»

farcry3b5

Halsbrekkende stunt er barnemat for Jason etterhvert.

Jason are you ready to die???
Den slemme karakteren som er etter min mening helt sjef, han leverer så bra at jeg blir nærmest besatt av å sørge for at Jason får fullført alle sine «missions» slik at jeg får tatt «rotta» på den slemme «duden»

Grafikken og musikken i spillet fenger i høy grad og gjør at jeg får rumpa lenger ned i gropa i stolen og spiller hardt i time etter time og dag etter dag før jeg omsider kom til slutten etter intens jobbing.

Det å gå fra en uskyldig mann som jo Jason er helt i begynnelsen uten noen form for ferdigheter er en del av historien som man skal igjen og jeg ble faktisk helt bergtatt fra starten hvor de blir tatt til fange og må bryte ut og rømme fra leiren fra leiesoldatene som fanger folk for å få løsepenger for dem.

At historien er god er viktig og det må jeg si at utvikler har lagt stor vekt på historien og eventyret som spillerene skal igjennom og setter oss på prøve da spillerne må klare seg mot ville dyr, samle pleiende planter og gjenstander som kan selges for å leve og kjøpe flere våpen som du må ha for å i det hele tatt å klare oppdragene rundt på øya.

Jeg skvatt gått i stolen i en båtsekvens hvor jeg hopper i havet og velger og svømme tilbake til land, helt uforventet blir jeg fanget av en hai og må kjempe for livet før jeg slipper videre.

Etter dette ble jeg mer varsom og håndterte de fleste ville dyrene og en annen måte rent bortsett fra noen slanger som kom uforventet noe senere i spillet.

Stemmene til karakterene er solid laget og gir spillet sammen med fantastisk grafikk og god sans for detaljer en ren filmatisk opplevelse.

farcry3buck2

Buck gjør et fryktinngytende inntrykk i spillet, men han slår i Vaas etter min mening.

En fest for alle spill elskere

Spillet har en stor underholdningsverdi da omgivelsene har såpass mye skjult at du må spille spillet om igjen før du når 100% oppnåelse av spillet generelt sett og det er noe du faktisk gjør helt frivillig uten oppfordring da man blir «hektet» jeg kjørte i gang på nytt ganske raskt etter å ha fullført spillet første gangen.

Fler spiller delen er også like massiv og underholdene som den massive historiedelen.
Her kan du velge mellom og stå alene mot andre spillere online eller samarbeide med opptil 4 andre i lag oppdrag mot fiender som har store styrker.

Rent avsluttningsvis vil jeg rundt av med å si at Far Cry 3 fanger alt som er bra med spill i denne sjangeren, god historie og karakter jeg for troen på og som jeg ønsker og følge videre igjen og igjen.

Historien er god og holder seg nede på et nivå hvor det er mye action men også litt realistisk som gjør at man som spiller ikke får følelsen av at dette blir for dumt, realismen i spillet fenger så bra som det går an å gjøre.

Mitt driv og ikke minst hele poenget er at jeg får lyst til å redde menneskene i denne situasjonen, jeg brenner for at Jason Brody skal fullføre sitt oppdrag på Rook Island og redde alle vennene sine slik at de alle sammen beholder livet og sørger over den fra gjengen de tapte innledningsvis.

Det er ikke mange spill som fortjener 6 av 6 mulige men det gjør Far Cry 3

+ Vakre grafiske omgivelser
+ Mye action
+ Troverdige karakterer
+ Realistiske action sekvenser
+ God «survival of the fittest» følelse

– Fant ingen minus ved dette spillet.

Hilsen fra meg til Ubisoft og deres utvikler Ubisoft «tipp topp tommel opp»

kast6

Bildegalleri:

 

Action, Eventyr, Online PS3, Spillomtale

Leave a Reply