Spillomtale: Freddi Fish and the stolen Shell

12. januar 2012 Roger Evensen No Comments

freddie1

Vårt eminente barnepanel har spilt og kost seg med Freddi Fish på iPad…Sammen med vår skribent har de testet en morsom spillkarakter som heter Freddi…

freddie3

Freddi Fish er en herlig liten som inviterer på undervanns morro for de minste spillerne av håndholdte Apple produkter

Spillomtale: Freddi Fish og det stjålne skjellet  (direkte oversatt)
Plattform: iPad, iPhone, iPod touch
Utvikler: Humongous
Utgiver:
Atari
Pegi:
4+

freddie5

Nettbrett og telefoner er i ferd med å ta over mye av spillmarkedet, når det gjelder minispill i alle fall.

Tok med meg 2 av barna fra vårt eminente spillpanel som begge er jenter på henholdsvis 5 og 9 år.

Språket på spillet var dessverre på engelsk så minstemann slet litt med å skjønne gangen i historien, så her måtte jeg tyde språket slik at hun skjønte hvor hun måtte sende hovedkarakteren Freddi Fisk videre inn i eventyret.

Klar for et herlig undervannseventyr?

Spillet er formet som en interaktiv tegneserie, noe som appellerer veldig til barna.
Freddi og kompisene hans er morsomme og engasjerer spiller veldig til å fortsette spillet for å løse mysteriet.Vanskelighetsgraden er litt over gjennomsnittet men har mange flotte minispill som de små også kan klare uten store problemer.

Freddi Fish er klar til å løse mysteriet

Spillet tar de yngre spillerne med ut på et solid laget eventyr satt selvsagt til hovedkarakterens hjem som jo er havet. Akkurat det var selvforklarende i og med at han heter Freddi Fish J, spillerne får møte mange av Freddi`s venner som alle har en historie å fortelle som skal hjelpe Freddi videre i jakten på løsningen om det stjålne skjellet.

På veien får man løse oppgaver eller finne objekter som er gjemt i omgivelsene så det gjelder å ha øynene med seg når man spiller. Noen av karakterene er oppsatt på å lure spiller for å hindre deg i å løse mysteriet, så her gjelder det også å høre godt etter på det hver karakter man møter har og fortelle deg.

Spillet er formet rent spillmotorisk som i ett vanlig plattform spill, hvert brett har utfordringer man må løse for å komme videre, men spiller får velge bredt og kan bestemme mye av den retningen man ønsker å ta i spillet.

Spiller får testet sine evner etter alder og ikke minst hatt det gøy når man spiller, spillet tester også dine musikalske evner i form av et undervannsorgel som lar deg høre på og komponere din egen musikk.

Spillet gir deg mye for en liten penge..

freddie4

Barnepanelets konklusjon:

Den eldste deltageren, min datter på 9 år fikk desidert mest ut av spillet og spilte lengst.

Hun skjønte mye av språket men spurte når hun fikk problemer og kom seg raskt videre på egenhånd. Hun synes spillet var gøyalt og engasjerende og gøyalt men etter hvert ble det litt kjedelig da historien ble litt for tam og uthalende. Noen timer senere plukket hun det opp igjen og

Fortsatte spillingen sin. Minste deltager, jente på 5 år måtte spille sammen med sin far henholdsvis undertegnende. Vi hadde sammen en koselig spillstund som både hun og jeg satte stor pris på, jeg vil si at spillet ganske sikkert hadde solgt enda mer i Norge om det hadde blitt oversatt til Norsk men det skjer så altfor sjeldent foruten på spill laget av norske utviklere.

Minsten hadde det gøy og synes Freddi var en kul fisk og ville hele tiden være med å løse mysteriet for å komme videre i spillet for å se mer.. Avslutningsvis var hun den ivrigste av de to og stemte nok mer med alderen som er satt til spillet av utvikler Humongous og utgiver Atari.

Sammen satte vi karakteren 4 av 6 mulige på Freddi for som tegneserie utforming og humor

kast4

Se flere klipp fra andre spill i vår videokanal

Finn ut mer info om Freddie Fish akkurat her

Bildegalleri:

 

Familie, Håndholdt iPad, iPhone, Spillomtale

Leave a Reply