Spillomtale: Generator Rex

13. desember 2011 Redaksjonen No Comments

genrex1

Generator Rex er omtrent som tenåringer flest. Han er humørsyk, har akkurat skjønt at jenter er kult, og har en konsentrasjonsevne på nivå med en gullfisk. Men det er ikke mange andre tenåringer som er den ultimate superhelt, med nanitter i kroppen og hele verdens skjebne på sine skuldre.

Dette høres kanskje ut som en god start på et godt spill. Men dessverre er det ikke slik. For meg Generator Rex: Agent of Providence er et spill laget for melke penger. Det er et umotivert spill, det er lite innhold og det lille som er av innhold, er repetitivt og uinspirert. Men en ting er viktig huske; dette spillet er ikke laget for meg. Det er laget for de som ser på Generator Rex, Ben 10 og Beyblade. Det er laget for de som dyrker disse kule, unge superheltene. Dette er et spill laget for barna dine, og er i så måte ikke ute etter underholde den «voksne» delen av spillerne.


Utgiver:Activision
Utvikler: Activision
Plattform: Xbox 360 (testet), Playstation 3, PC, 3DS
PEGI: 12

Jeg skal gi min vurdering av spillet, slik jeg alltid gjør. Så skal den eldste sønnen min også gi dere hans vurdering av spillet. Denne kommer nederst i anmeldelsen, og jeg mistenker at det er en mer treffende vurdering av spillet i forhold til målgruppen.

genrex2

Du er altså Rex, en gutt med en kropp full av skalte nanitter. Disse gjør det mulig for Rex gjøre om hendene sine til store klumper eller sverd. Av andre gadgets han kan lage med sin egen kropp er det både rakettmotor og rakettkaster, samt noen gigantiske bein /føtter /sko (vet ikke helt hva det kan kalles) som gjør at Rex både løper fort og hopper høyt. Rex får bruk for alle de ulike våpnene og kreftene sine i kamp mot erkefienden Van Kleist.

Alle skiftene mellom de ulike våpnene skjer enten med en knapp, eller med «padden» der hvert våpen er bundet til en retning. Kontrollsystemet i spillet utenom dette er ganske standard, med harde og kjappe slag, hopping og blokking. Det fungerer veldig greit, og er lett nok for en 8-åring plukke opp og fikse uten særlig mye knoting. Selve spillingen er repetitivt og kjedelig, lite variert og med få unike valg.

Fiendene du treffer på underveis er platte, uten dybde og såre enkle i angrepsmønster og vanskelighetsgrad. Det er lite variasjon underveis, og som voksen lærer man seg fort de ulike fiendene, og hva som er den beste måten beseire de på.

genrex3

Grafikken i spillet er uinspirert, og ikke mer en middelmådig. Men i forhold til TV-serien treffer utvikleren greit, figurene ser ut som de skal og miljøene er i stil med serien. Lyden er på samme nivå, middelmådig og uinspirert.

Konklusjon

Alt i alt så synes jeg Generator Rex er et dårlig spill, med platt og kjedelig grafikk og lyd, repetitiv spilling og er veldig kort.

Men som lovet så skal jeg ordrett gjengi hva sønnen min skrev når han anmeldte spillet. Her har jeg ikke kommet med noen innvendinger, jeg har ikke sagt noe om hva han skal skrive. Jeg har fortalt hva jeg vurderer i et spill, og hvilke aspekter av spillet jeg som regel skriver om. Dette er hans ord, og hva han mener (skrevet ordrett av):

Rex er kult fordi man fr byte vpen ogs fordi man kan slåss mot fiender. Også kan man skyte med våpen. Også var det litt kort også var det lit vanskelig.

Så der har du det, spillet falt i smak hos målgruppen, og til syvende og sist så er det vel det som er viktigst.

Grans karakter

kast1

Davids karakter

kast5

Se klipp fra andre aktuelle spill i vår You Tube kanal

Vil du prøve spillet selv, kan det kjøpes her:

Generator Rex: Agent of Providence Xbox 360

Generator Rex: Agent of Providence PS3

Generator Rex: Agent of Providence WII

Generator Rex: Agent of Providence 3DS

Eventyr Spillomtale, X360

Leave a Reply