Spillomtale: Goldeneye Reloaded

15. november 2011 Roger Evensen No Comments

goldeneye1

Bond is back i Goldeneye Reloaded…. The Bond Adventure that began it all……Returns…

Spillomtale: Goldeneye Reloaded
Utgiver: Activision
Utvikler: Eurocom
PEGI: 16+

Som en av de mange dedikerte James Bond fan verden over må jeg som «gamer» også rette meg inn på samtlige av spill som kommer ut av James Bond karakteren.

I alt fra Everything or Nothing til den gode gamle Goldeneye som regjerte for oss «gamere» på Nintendo 64.

Mye har skjedd siden den gang og jeg må si at jeg har helt klart særdeles høye forventninger før jeg setter i gang med vår test av spillet. I denne nye versjonen av Goldeneye som jo er helt klart Reloaded, så finner vi en mulighet til å bruke move kontrolleren sammen med en pistol og gevær formet move holder. Dette tilbehøret er jeg meget spent i bruk til dette spillet.

Alt er klart for en ny Bond, James Bond opplevelse i spillform….

goldeneye3

My name is Bond, James Bond…

Daniel Craig, vår tids Bond innehar stemmen og kroppsformen til agent 007 I spillet.

Man får satt i gang rimelig fort nå man starter spillet etter en liten introduksjons oppdrag for som i filmene får vi i spillet en forhistorie som spiller må utføre før det hele rulles i gang etter den behørige James Bond introduksjonen og låten.

Jeg husker bare bruddstykker av den gamle versjonen så jeg er rimelig åpen etter at jeg har kommet i gang. I Goldeneye Reloaded får vi en noe utdatert spillmekanikk som minner mye om Quantum of Solace spillet fra 2008.

Men for oss Bond nostalgikere så spiller det ingen trille. Jeg sluker det rått og setter meg et klart mål å komme meg igjennom brett etter brett. Spilltimene går raskt og trutt unna etter hvert som utrfordringene stiger frem i velkjente Bond omgivelser og karakter som så absolutt holder gode figurer med sine sterke karakterer.

Grafikken er ikke blant de beste men det legger heller ingen demper på historien som for meg virker fengende og med rett fokus på skyting for å komme fra bret til brett.

Change your beretta Bond, too the new Walther PPK.

Spillets mange brett er nok nye for de som husker det første spillet og har noen av scene fra Bond filmen Goldeneye også. Skytingen er i fokus så jeg kjeder meg raskt over det å spille med den sedvanlige håndkontrolleren.

Move kontrolleren finner ganske raskt veien til mine hender, litt utstødig sikte på pistolen men med move gevær holderen finner jeg meg raskt til rette. Som nevnt så er hovedfokuset i spillet nemlig, skyting. Så med det som «drivkraften» i spillet blandet meg litt historie, litt effekter og med helt passe utfordringsnivå bestemmer jeg meg for å holde meg på historie delen.

Lukker alle vinduer og føler meg litt teit men det glemmes fort når de mange russiske soldatene kommer mot meg med sine våpen skuddklare. Det gjelder å være raskt, finurlig og tenke før man sniker seg inn på de mange motstanderne man møter på samtlige brett i spillet.

Ser ganske raskt mulighetene dette spillet har med sine 1-4 spillere og move eller Wii bevegelses kontroll kompatibilitet. Store muligheter for å underholde mine kompiser på spillbesøk i den kommende tiden.

goldeneye7

Konklusjon

Goldeneye Reloaded er basert på den gamle tittelen Goldeneye til Nintendo 64 og er for mange spillet som starter denne spillsjangeren helt tilbake i 1997. Jeg mener nå at sammenligningen nok er for få og synes heller at Goldeneye Reloaded trass i sin enkelthet står godt på egne ben i reken av spill basert på James Bond sitt brede og filmatiske verden.

Det er grafikken og spillmekanikken er til tider utdatert så gjør det sitt til at spillet ikke når helt opp etter min mening så karakteren går litt ned på den fronten.

Gjenspill effekten er derimot ganske stort etter man har fullført historie delen på de forskjelige vanskelighets nivåene man får.

Online delen er selvsagt helt greit men her møter man fort de som spiller «litt» i overkant mer enn meg selv, «detter fort ut der» men med enten en revolver formet eller gevær formet move kontroll holder så avduker man helt nye nyanser med spillet. Jeg storkoste meg med denne mulighetene i mine timer med spilling. Kommer nok til å spille dette spillet i lang tid fremover både alene og sammen med kompiser som alle er «nesten» like Bond frelste som meg…

Gleder meg til neste Bond spill og film.. godt at man har Bond som dette å fylle inn vente tiden med.

Spillet får for sin gjennspiller effekt og innovativitet med move og wii sensor kompatibilitet hele 4 av 6 mulige.

kast4

Nyt flere klipp i vår You Tube kanal:

Kjøp din utgave av spillet her

Bildegalleri:

 

Action, FPS, Online PS3, Spillomtale

Leave a Reply