Spillomtale: Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

28. november 2012 Roger Evensen No Comments

kingdomhearts1

Klar for å bli med på et fantastisk spilleventyr? vårt barnepanel melder og en herlig opplevelse inn i Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance.

Utvikler: Square Enix
Utgiver: Square Enix
Plattform: Nintendo 3DS
Pegi: 12+

 

Noen av våre eminente medlemmer av vårt barnepanel innenfor aldersgruppen har fått satt det siste tilskuddet I hitspillserien Kingdom Hearts. De har kost seg med de kjente karakterene fra serien og selvfølgelig som tidligere mange av de kjente og kjære karakterene fra Walt Disneys fantastiske univers.

De har spilt både med og uten Circle pad pro og de fant fort ut hva som fungerte i spillet.

kingdomhearts5

Darkness becomes light

Spillet er strengt tatt en rolle spill med karakter fra Final Fantasy til Disney universene, noe som åpner for mye spillglede for målgruppen på fra 12 år og oppover. «testet jeg oxo som voksen,å ja det var kult» Strukturen er forteller basert og gir følelsen av at man deltar i et interaktivt eventyr hvor man har den utslagsgivende kraft selv som spiller.

I spillet får vi ta del en rekke omgivelser fra begge univers og det å kjøre en motorsykkel fra Tron må jeg innrømme at er veldig fornøyelig, da jeg har vokst opp med Tron filmen fra 80 tallet.

Light falls into darkness

3D følelsen av både Sora, Ricku og Mikke Mus samt alle de andre vi fikk stifte bekjentskap med i dette spillet. Men både jeg og barna ble litt sliten i øynene etter hvert så nedskaleringen til 2D er ikke så dumt og er å anbefale etter 20 minutters 3D «gaming».

Historien oppfatter jeg som storslagent, kanskje litt «over the top» for et 3DS spill men det er jo intet minus med tanke på at man skal jo og må forvente en god spillopplevelse samt en god gjenspiller effekt av et moderne spill.

Som spiller får vi en rekke med nye elementer som man ikke har sett i tidligere Kingdom Hearts spill, «Dream Eaters» er et slikt elemt. Her kan spiller trene opp sine «dream eaters» og ta disse med ut i kampen, samt ta over rollene til dine fiender for å øke din spillglede og effekt fra spillet.

Dette og flere andre elementer gir spillet en langt større dybde og variasjon enn andre rolle spill baserte spill på markedet i dag til håndholdte konsoller.

kingdomhearts2

Lets rock Mickey

Med 7 verdener basert på Disney eller Final Fantasy så inviteres man inn til en rekke utfordringer hele veien men noen av plassene man havner etter sin fremgang i spillet føles litt hule og ikke energiske nok, dette trekker noe litt ned og jeg merket at barna også kjedet seg litt på de samme stedene.

«Drop» systemet som bytter på hovedkarakterene er en ting jeg ikke likte, barna var enstemmige der men dog så hadde vi det mye gøy i løpet av spillet på andre steder i historiens fremgang når vi spilte, både hjemme og på farten.

Med «Flow motion» blir en rekke av karakterene ganske så spenstige og kan utføre mye artig i regi av den enkelte spiller.

Ingen av barna har spilt noen av de tidligere spillene, selv så har jeg litt erfaring med den siste utgave som ble gitt ut på PS2 konsollen for snart 10 år siden. «wow, tiden flyr fort»

Kompleksiteten er noe høy i denne historien men min datter på 14 år skjønte faktisk historien kjappere enn meg selv, skal og må jeg innrømme.

Konklusjon

Spillets historie byr på action, drama og starter med en velkjent fiende fra Disneys Ariel univers, selv om det starter på et høyt adrenalins nivå så roer det seg litt etter hvert. Noe som drar litt ned men ikke nok til å jekke spillet ned betydelig i karakter.
Spillet visuelle opplevelse er særdeles flott både i 2D og 3D og avduker det ene fantastiske brettet etter det andre etter hvert som historien i spillet skrider frem.
Stilen i spillet og sammenkoblingen av alle karakterene fra helt forskjellige spill univers er noe jeg har og fikk full respekt for etter å ha spilt dette spillet. Circle Pad pro tilbehøret løfter også dynamikken i spillet på et helt annet nivå og må anbefales på det varmeste fra både meg og våre deltagere i vårt barnepanel som denne gangen var mine 2 døtre på 14 og 10 år.

Barnepanelet er helt enige og de fikk oppgavene med å rulle vår karakter.

De bestemte seg etter å ha snakket om spillgleder, spill effekter, visuelt inntrykk og den totale gjenspillereffekten for å gi dette spillet hele 5 av 6 mulige.

kast5

Kjøp din utgave av spillet her:

Kingdom Hearts 3D: Drop Distance

Bildegalleri:

 

Barn, Håndholdt 3DS, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply