Spillomtale: Mario Party 9

4. april 2012 Redaksjonen 2 Comments

marioparty7

Mario og hans gamle venner og uvenner, inviterer til en ny Mario fest i det nye Mario Party 9 spillet. Vår Tove Michelle Hansen og hennes datter har satt spillet på prøve.

marioparty2

Plattform: Nintendo Wii
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
PEGI: 3+

Da var det endelig duket for Mario Party igjen! I år er det så mye som 13 år siden det første spillet i serien ble sluppet og som tittelen avslører er dette det niende avsnittet i serien…

Klar for et skikkelig Maario party…

Med meg i juryen tok jeg med min datter Emma på 5 år som til tross sin unge alder er skremmende dyktig på Mario-spill generelt og i tråd med vår barnepanel som viser oss foreldre hvem som bør velge de spillene man vil at barna skal få prøve seg på..

Luigi og Peach inviterer til nye eventyr.

Er du ikke kjent med spillserien er det ingen grunn til å fortvile. Det er ganske enkelt et brettspill hvor du sitter i en vogn med motstanderne dine. Når det er din tur kaster du terning og vognen flytter seg automatisk bortover og dermed er spillet og kampen om å vinne nettopp det brettet i full gang.

marioparty8

Hvem er din favoritt?

Denne gangen har den velkjente og uhyggelige Bowser støvsuget bort alle stjernene fra himmelen så vi må ut på stjernejakt i form av vår spill karakter Mario, det blir derfor opptil spiller å få alle stjernene tilbake på plass i himmelen.

Hver gang en stjerne blir støvsugd vekk, må Maaario til pers….

For å løse de mange utfordringene innen oppgaveløsning har vi minispill. Her får du testet alt fra reaksjonsevne til hukommelse og andre ferdigheter. Minispillene er både innbydende og morsomme. De setter deg og de små spillerne helt klart på prøve, men fortvil ikke om barna tar disse utfordringene raskere. ”spillet appellerer i stor grad til de små spillerne men er du Mario fan, finner du nok stor spillfornøyelse du også”

Hvilket yrke har Mario??

I minispillene tjener du små mini stjerner, som man jo er kjent med i de tidligere spillene i serien.

Er du riktig uheldig kan du møte på sammen hopninger av såkalte «Mini Ztarz». Disse mørkelilla stjernene stjeler hardt opptjente stjerner av deg på din vei igjennom brett for brett og mini spill etter mini spill….

Den som sitter igjen med størst samling av stjerner blir kåret til seierherre eller kvinne over sine motspillere og blir belønnet med en kjempestjerne.

Det å bli frastjålet stjerner er jo ikke bare uhyggelig det heller. Underveis kan du faktisk finne både den ene og den andre overraskelsen i form av spesialterninger og annet småtteri, som vi glede både små og store spillere. Etter hvert brett får spiller også stjernepoeng som man igjen kan bruke til å oppgradere kjøretøy og stjerne kart man kan putte tilbake på de utvalgte deler av stjernehimmelen.

Når det gjelder utvalg av figurer å spille med og andre valgmuligheter i spillet skal du lete lenge for å finne noe å klage på. I spillet deler man et kjøretøy med sine motspillere, noe som fordrer for at man da skal tåle å tape stjerner så vel som å samle nye stjerner på vegne av seg selv. Men frykt ikke, fordi man kaster terning før man blir kåret til kaptein av kjøretøyet og følgelig den som både satser og vinner dersom noe skjer.

marioparty5

Konklusjon

I uvalget har du hele stjernelaget til Mario og andre kjente og kjære figurer fra årene som har gått.

Selv har jeg vært en Mario-fan siden jeg spilte Mario på 8-bitsen og ble ikke skuffet denne gangen heller.
Litt modernisering er det jo blitt men det har vi strengt tatt bare godt av!

I Mario Party 9 får du ikke bare ett spill men flere gode spill som alle er en del av en god sammenkjørt miks av gode spill og små spill (hele 80 stk,så her gjelder det å ha øynene oppe og spille hovedspill om og om igjen for å få med seg alle samen.)som virkelig underholder både liten og stor spiller.

Jeg anbefaler virkelig spillet for hele familien for felles spillhygge enten på ferie eller hjemme i stua.

Min datter kåret spillet til den glade vinner av hele 5 av 6 mulige for sin grafiske fest og spillutfordringsnivå, begge inviterer til en stor gjennspillergrad.

kast5

 Kjøp din utgave av spillet her og prøv selv:

Mario Party 9


Se flere klipp fra dette og andre aktuelle spill i vår videokanal

Vi anbefaler en titt på spillklippet under:

 

Bildegalleri:

Barn, Familie, Party Spillomtale, Wii

2 Comments → “Spillomtale: Mario Party 9”

  1. Ståle 6 years ago   Svar

    Dette ser moro ut, må teste ut med barna. Denne typen spill passer nok utmerket.

  2. Brandon 5 years ago   Svar

    App Store har flere gode plattformspill, Incredible Jack for eksempel
    https://itunes.apple.com/no/app/incredible-jack/id586208591

Leave a Reply