Spillomtale: Mario & Sonic At the London 2012 Olympic Games

20. februar 2012 Roger Evensen No Comments

sonic3ds1

Vårt barnepanel har testet Nintendo 3DS versjone av dette spillet.. Spent på hva de syntes??

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games

Plattform: Nintendo Wii, Nintendo 3DS

Pegi: 3+

Utgiver: Sega

Utvikle: Sega

Vårt barnepanel har kost seg siden desember 2011 med Nintendo Wii versjonen av dette spillet.

De var på ingen måte uvillige til å teste spillet på nytt til Nintendo 3DSutgaven.

Spillet er et ut preget konkurranse spill som legger opp til hard konkurranse med kjente og kjære karakterer fra Mario og Sonic heltenes brede spill univers.

Vårt panel på henholdsvis 5,9 og 13 år hadde sine favoritter men da de alle er «heste» jenter ble det fort favoritten og det og hoppe hinder med en Nintendo 3DS konsoll som man faktisk må hoppe med for å få det, så var det ekstra kult i forhold til konsoll versjonen på Nintendo Wii som også var utfordrende på sitt vis.

Nintendo 3DS har blitt en god arvtager på sitt vis til Nintendos mange gode konsoller av det håndholdte slaget..

Its Mario time……

Spillet byr på mye av det samme som Nintendo Wii versjonen og har også her et utall av forskjellige idrettsgrener som ridning, løping, sykling, synkron svømming og mye mye mer.

Som spiller velger du karakter eller bruker din egen MII om du har det og setter i gang enten alene eller mot venner som du kan spille online mot eller mot andre som har spillet på en Nintendo 3DS konsoll.

Du kan spille mot 2-4 spillere enten lokalt i området rundt deg eller samme antall via online tilkoblingsmuligheter.

Så her har du ingen unnskyldning for ikke å vekke opp ditt indre «konkurranse» instinkt.

Barna fikk hver sin runde på spillet samtidig med meg undertegnende og jeg kunne raskt avklare at dette var et av de bedre spillene de fikk sette hendene sine i og de fant alle 3 raskt ut av spillet og de spurte meg faktisk ikke om hjelp… tvert om, de maste om mer etter at jeg måtte la neste man få sin tur.

Noe som indikerer at spillet er bra rent utfordringsmessig sett og rent gjenspillermessig.

Grafisk var alle enige om at 3d effekten var forstyrrende og at spillet var langt bedre i 2d, noe vi konkluderte med raskt ved starten av vår test.

mariosonic9

Sonic`s running time

Spillet gjør god bruk av kontroll mulighetene man har i Nintendo 3DS konsollen samt også bevegeligheten i konsollen, som for eksempel ved hopping, så vipper du hele konsollen opp for å fullføre hoppet.

De svært mange gode kontroll variasjonene utfordrer på et helt annet sett enn før og engasjerer barn helt opp til 13 års alderen når de spiller gode Nintendo 3DS spill som dette.

Rent grafisk kan ikke spillet settes opp de profesjonelle idrettspillene som gis ut i både Move og Kinect versjoner men denne typen spill skal jo etter min mening heller ikke være det.

De skal engasjere liten og stor med sin enkelhet og utfordre samt invitere til en stund for spillerne med en god dose «humor» og moro.

London 2012 Olympic Games

Selv om vi i sommer får de ordentlige sakene, er det ikke til å se bort i fra denne versjonen av et «sports» spill med barnas spill favoritter i rollene kjent fra en rekke spillserier på både Nintendo Wii og Nintendo`s håndholdte konsoller som Nintendo DS, Nintendo DSI.

Spillet byr på et særdeles stort utvalg av sportsgrener kjent fra de olympiske leker til rene drømmesekvenser som byr på en god dose spill utfordring og ikke minst latter..

mariosonic3

Konklusjon

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games på Nintendo 3DS innbyr til like mye moro som Nintendo WII versjonen av spillet gjorde men spillet fikk en litt bedre vri for barnepanelet, det hadde med å gjøre at de alle 3 har lang fartstid som spillere fra Nintendos tidligere håndholdte konsoller. Det gjorde at de alle 3 raskere kom inn i spillet og det at de kan spille på farten og mot venner «hvor de kjenner flere som har Nintendo 3DS» enn venner som har Nintendo WII så byr det på en rekke bedre spillstunder enn med forgjengeren.. Så Nintendo 3DS scorer derfor litt mer på grunn av plattformen men også fordi at det å finne frem i spillet også blir litt enklere på denne versjonen av spillet enn på konsoll.

Spillet får 6 av 6 mulige og er å anbefale for alle foreldre som er på jakt etter gode barne og familie spill på Nintendo 3DS til hele familien.

kast6

Se klipp fra aktuelle og kommende spill i vår You Tube kanal

Kjøp din utgave av spillet her:

Mario & Sonic At the London 2012 Olympic Games

Bildegalleri:

 

 

 

Eventyr, Familie, Sport 3DS, Spillomtale

Leave a Reply