Spillomtale: Medal of Honor Warfighter

25. november 2012 Roger Evensen No Comments

medal_of_honor_warfighter-600x412

Vi testet Danger Close sitt tilskudd til Medal of Honor franchisen.

medalofhonor5

Sjanger: Action
Plattform: 360, PS3, PC
Alder: 16
Utvikler: Danger Close
Utgiver: EA

FPS «First person shooter spill» er en sjanger som både jeg og resten av spillere verden over en elsker.

Det foregående spillet i denne serien fant jeg meget inspirerende, noe som gjorde at jeg gledet meg stort til denne tittelen.

Grafikken og videosnuttene vi fikk smake på i tiden før «releasen» var sågar veldig oppløftende, så hva tror dere vår dom ble? Les videre…

Innledningvis

Historien fant jeg litt flat for å se det slik, vi får stifte bekjentskap med «Preacher» som har en kone hjemme som venter på ham hjemme.

Sidehistorier som det synes jeg var tilsigende unødvendig, i spill som dette synes jeg at karakterene da henholdsvis «gutta» i felten bør ha noen gode bakgrunns historier.

Forstår at dette skal gi et bredere perspektiv og treffe flere spillere men her feiler utvikler etter min mening.

medalofhonor4

Grafikken

Sekvensene i spillet er vakre og har all grunn til å bli et knallgodt «fps» spill men historien bommer til tider som gjør at hele spillet blir lett å legge bort.

Man skal ikke gi seg så altfor lett med spill som dette så jeg spiller videre men må innrømme at jeg etter en rekke timer ikke akkurat blir oppfordret til å «runde» spillet.

Likte derimot sekvensene hvor man får lov til å foreta egen interaksjon med omgivelsene ved å sparke inn dører, man får ganske enkelt beskjed om å trykke til «breach» for å gå igjennom dører i sekvensene.

Jeg tror utvikler har fokusert litt for mye på at spillet skal se «storslagent» ut at de har glemt hvile nøkkelsekvenser man trenger for å få et spill i denne sjangeren til å bli en hit.

Se for eksempel på Treyarch og Infinity Ward, hadde jeg fått muligheten så hadde jeg bedt utvikleren om å få tilbake til røttene fra det foregående spillet og heller fokusere på en god historie og bygge karakterene opp til å blir de sterke karakterene som kan vekke følelsene opp i oss spillere.

medalofhonor3

Dom

Spillet styrer så mye av handlingene dine at det til tider blir litt hjernedødt underholdning noe sikkert mange tror at slike spill er. Derimot ei, spillet fikk et klimaks for min del når jeg kom til «snikskytter» delen og etter noen iherdige stunder klarte jeg å komme videre så låste spillet seg.
Fler spiller delen er hakket mer underholdene enn historie delen men også der er valgmulighetene innsnevret i forhold til andre spill i denne sjangeren.

Spillet er etter min mening et vakkert spill rent grafisk sett og har muligheten til å underholde noe men jeg finner det hele litt bortkastet når det i denne sjangeren finnes ellers så mange gode spill som er verdt pengene.

+ Vakre grafiske omgivelser
+ Mye action
+ Mye skyting og eksplosjoner

– Få valgmuligheter
– Dårlig historie
– Svake karakterer

Jeg gir spillet 3 av 6 mulige for sin lette underholdningsverdi når man trenger litt «hvile» i hjernen etter å ha spilt noen av de bedre spillene i denne sjangeren, likte forgjengeren til dette spillet så innerst inne håper jeg at utvikleren forbedrer franchisen betraktelig til neste gang.

Hilsen fra meg «Skjerpings Danger Close»

kast3

Bildegalleri:

Action, Online Spillomtale, X360

Leave a Reply