Spillomtale: MUD - FIM Motorcross World Championship

10. oktober 2012 Redaksjonen No Comments

MUD-5

Racingspill er ofte morsomme, motorcross er barskt og møkkete og er også morsomt. MUD burde derfor treffe på mange strenger, og det treffer vel på noen av dem.

Plattform: Xbox 360, PS3, PS Vita, PC
Utgiver: Pan Vision
Utvikler: Milestone
PEGI: 16 +

Jeg kan vel ikke kalle meg en stor motorcross fan, annet enn når jeg snubler over en eller annen trick battle på TV og tenker «de folka er syke». De gjør tross alt ting med et beist av en motorsykkel mellom bena som jeg ikke hadde greid på en trampoline med sele og instruktør.

I MUD så kan man nesten være som disse (og faktisk bedre), noe som er fett. Er jo litt det samme som ymse skateboard spill osv, man overgår vel lett proffene IRL når man først «får det i fingra».

Trick battle
Det er morsomt å kjøre noen trick battles, et løp nå og da og levle opp den eller de characterne man åpner opp, så hvorfor er det ikke en glatt «5’er»? Først og fremst så er det fordi, det etter ikke så mange timer, lett blir litt ensformig. Trick battle: moro 4 ganger, Løpene: moro 8 ganger, level up characters og kjøpe nytt utstyr: moro i 3 timer. Problemet blir at man ofte kjører løp kun for å tjene penger, så man kan bruke dem på noe nytt og kult, bare for å se at det faktisk ikke var så kult. Ja, man kan kjøpe seg inn på et lag som gir mer penger per løp, eller trick battle, man vinner, men annet enn å forandre utseendet på løperen, åpne opp nye tricks til trick battle eller skaffe utstyr som gir bedre betalt (så man raskere kan gjenta samme kjøperekka), så er den eneste «level up» man får, at man gradvis gjør characterene bedre, gradvis.

mud4

Det er to type «kampanjer» man kan spille

Den første typen er en ren FIM World Championship hvor man velger seg en verdenskjent fører og laget hans og kjører en imponerende samling baner fra hele verden – Banene skal vistnok være basert på de ekte banene og det er ganske mange av dem. Annet enn at man må kjøre hele serien kontinuerlig, så er denne delen mest som et «vanlig» løp i den andre typen, så jeg bruker ikke så mye mer tid på å skrive om dette. Eneste som bør legges til er at det ikke er veldig realistisk; man kan bruke energidrikker for å øke farten en kort tid og man kan «scrubbe» som er litt sånn arcade måte å booste farten etter hoppene.

Den andre typen er for meg, som ikke er noen stor følger av sporten, en del morsommere. Her får du litt den mer feelingen man får av å se x-games og lignende; med trick battles, og forskjellige typer løp. Det er også her man kan levle opp, kjøpe seg nye lag, osv, osv. Det er også denne delen som er morsom i ca 3 timer. Man begynner å levle opp og ser pengene begynner å strømme inn. Man åpner opp litt flere områder, som stort sett er det samme som nye baner med stigende vanskelighetsgrad. På hvert område så er det 3-4 forskjellige events man kan delta i som forandres fra område til område.

Vanskelighetsgraden
Jeg synes også vanskelighetsgraden steg generelt så lenge man levlet opp characterene sine, så hvis man ville gå tilbake til et tidligere område for å tjene noen lette penger, så føles det ikke like lett som det var før man åpnet opp de neste områdene, selv om characteren i teorien skulle vært mye bedre på grunn av level ups. Kanskje det bare var jeg som undervurderte motstanden, men er ganske sikker på at når man kommer opp i level så øker det på hele linja. Så hvertfall, etter å ha spilt i 3 timer så begynner det som å fortone seg som å vaske håret: «lather, rinse, repeat.» I RPG så kaller man det vel for å «grinde» – og grinde er kjedelig.

Multiplayer?
Så kommer det som kunne reddet spillet, nemlig multiplayer. Vel, det redder ikke spillet, for det finnes ikke! Okay, det finnes, men kun online. Slike spill som dette, som ikke er simulator spill, men ganske arcadeaktig, SKAL ha multiplayer! Så man kan banke seg ned i sofaen sammen med noen kompiser og kjøre om kapp i noen timer.

Dette spillet ender opp med 3/6 mulige.

kast3


Se flere klipp fra dette og andre aktuelle klipp på vår YouTube kanal.

Bildegalleri:


 

Action, Racing PS3, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply