Spillomtale: Need for Speed – The Run

28. desember 2011 Roger Evensen No Comments

needforspeedtherund1

Tok meg en tur ut med en av mine drømmebiler nemlig Shelby, en bil som ble kjendis på filmlerrettet.

Plattform: PS3
Utvikler:
Black Box
Utgiver: Electronic Arts
PEGI: 16+

needforspeedtherund4

Jeg er stor fan av flotte biler og muskelbiler fra Usa, disse fant jeg mange av i dette spillet. Når tiden kom til testen av bilspillet Need for Speed: The Run fra utvikler Black Box og utgiver Ea Games,måtte jeg ta mange vanskelige valg.

Fant raskt frem til favroritten, en muskel bil som ble rimelig populær igjenom bil filmen Gone in 60 seconds, nemlig Mustang Shelby.

Spillet har et bredt utvalg allerede i starten av spillet og du kan enkelt velge deg en favoritt blant bilene i menyen før du setter i gang som sjåfør i tidene mest adrenalin fylte bilrace, som er spekket med høy fart, action, utfordringer og mange mange lekre biler. Man kan endre detaljer, farger på bilene men da må din online pass være aktivert, det gjelder også når du vil ta bilder av den eller de bilene du velger deg ut for å kjøre i spillet.

needforspeedtherund5

Let`s Race

Som hovedpersonen Jack skal spiller delta i et bilrace fra Golden Gate i San Francisco til Empire State bygget i New York. At det skal gå hett for seg er det ingen tvil om allerede i starten er alt lagt til rette for at spiller må skjerpe sansene og ha kontrollen over bilen og ikke minst seg selv i et forrykende høyt tempo.

Spillet byr på en rekke utfordringer på veien, din karakter Jack er en mann med en broket fortid. På veien det folk a det kriminelle slaget som vil ta vår mann i tillegg til ”lovens” lange arm som forsøker å ta både vår mann bak rattet i tillegg til spillers motstandere.

needforspeedtherund8

Har du evnen til å håndtere skikkelige muskerbiler?

Bilene og grafikken er noe av det kuleste jeg har sett på en stund, for oss som likte Battlefield 3 vet vi jo hvorfor.. Frostbite 2 er nøkkelordet. Spillet har gjennomgående god grafikk i både bilene så vel som landskapene spiller skal forsere i høy fart. By landskapene byr på mange utfordringer og er således ganske så mye vanskeligere enn å kjøre igjennom åpne ørken landskap men det er jo det som skaper den gode spillgleden. I hvert fall for min del, til forskjell fra andre Need for Speed spill så tas spiller også med bak for å møte karakteren Jack. Noe som gir en litt mer personlig preg på spillet og man må takle utfordringer som Jack uten at han er trygt plassert bak rattet på en ram muskelbil.

I disse mindre sekvensene må man håndtere flere situasjoner som Jack, hvor han må flykte fra politiet til fots eller kjempe mot en velvoksen vaktbikkje som virkelig passer på sitt område.

Grafikken synes jeg riktig nok falt litt ned akkurat her og det ødela spillet en del men ser jo det faktum at utvikler velger å legge inn hovedtyngden av spillet i de største sekvensene som jo er selve bilkjøringen, siden det jo er et Need for Speed spill vi tross alt snakker om.

needforspeedtherund10

Vant til krappe svinger?

Da har det bare å trimme fingrene å være klar til og styre både bil og Jack på hans vei mot målet under de mange beskyttende ord fra hans sponsor som er årsaken til at Jack er med i dette billøpet.

Det er for øvrig ingen tvil om at spillet er et bilspil først og fremst som byr på adrenalin pumpende action bak rattet fra start til slutt, men jeg skulle gjerne ha sett at utvikler hadde jobbet mer med de få sekvensene hvor Jack må klare seg uten sin muskelbil. Jeg likte derimot godt muligheten til å velge andre type biler underveis i billøpet, som ikke var automatisk med i menyen.

Muligheten til å bytte ut min Shelby med en Aston Martin var rett og slett ganske så oppløftende på v veien mot New York.

Online er mulighetene mange, kjør mot venner eller andre på nettet og hold deg oppdatert om hvordan de gjør det på poeng oversikten.

Kjørte ikke så mye online selv da jeg synes spillets historie del var ganske så oppfyllende for min smak.

needforspeedtherund2

Konklusjon

Need for Speed: The Run er som spill franchisen tilsier, et bilrace spill som er ”pimpet” opp til en grafikkmessig bilspill fest. Spiller har uten tvil ha stor gjenspillereffekt da man enkelt kan fare igjennom på noen effektive spilltimer og deretter øke utfordringen ved å øke vanskelighetsgraden. Online byr spillet også på en rekke utfordringer både action og bilmessig, spiller kan låse opp og øke spillet ved å kjøpe utvidelser. Grafikken er i de fleste sekvenser hvor bilen har hovedrollen meget god og man ser flotte detaljer i bilene og landskapet for øvrig.

Men i sekvensene som nevnt hvor vår mann Jack skal klare seg uten bil, blir grafikken litt blass og grøtete men gir allikevel god underholdning da man må trykke på bestemte knapper i rekkefølge for å styre Jack i den retningen han skal.

Spillet er noen av de bedre jeg har spilt i denne serien og gir derfor spillet hele 5 av 6 mulige for sin underholdnings verdi og gjenspiller effekt.

kast5

Se flere klipp fra andre spill i vår videokanal

Prøv spillet selv og kjøp din utgave her:

Need for Speed: The Run PS3

Need for Speed: The Run Wii

Need for Speed: The Run Xbox 360

Need for Speed: The Run PC

Need for Speed: The Run 3DS

Bildegalleri:

 

Action, Racing PS3, Spillomtale

Leave a Reply