Spillomtale: New Super Mario Bros 2

1. oktober 2012 Roger Evensen No Comments

supermario1

Vi gledet oss til et gjensyn med Mario og Luigi. Jeg og min datter.

supermario6

Plattform: Nintendo 3DS
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
PEGI: 3+

Super Mario brødrene er for meg og de fleste andre med interesse for spill, store ikoner med sine mange spill på alle plattformene som Nintendo har hatt igjennom tidene. Det var derfor min fornøyelige oppgave å omhyggelig teste The New Super Mario Bros. 2 på Nintendos håndholdte 3DS konsoll.

Tok med meg eldstemann i vårt eminente barnepanel, som skulle sørge for å holde meg som voksenspiller,nede med god kontakt med mitt eget indre barn når jeg gjøv løs på rørlegger brødrene Mario og Luigi i deres jakt igjennom brett for brett av deres nye 3D eventyr.

Its Mario time..

Vel i gang så blir Peach selvsagt bortført igjen, noe annet ville jo ha vært litt rart kanskje.. Men det gir oss en anledning til å føre våre kjente og kjære spill karakterer igjen brett etter brett med utfordringer før vi igjen kan gjenforenes med Peach. Både min datter og jeg kjenner oss raskt igjen men synes allikevel at vi har fått et helt nytt eventyr i 3D og kaster oss begge frydefullt ut i spillet når vi hiver oss ut i det. Essensen blir jo å samle gullmynter eller hard «currency» som det jo også heter, målet i spillet er å samle flest mulig og da helst en million gullmynter før du blir ferdig «fullførte ikke det i testen, men det blir vårt langsiktige mål»

Selv om vi har sett mye før så tar vi brett for brett som den utfordringen det er, vi synes begge at det var kult å ta over skyer som lot oss fly omkring i luften og hente mer gullmynter. Man avdekker også en rekke skjulte områder i brettene ved å fly omkring også, noe som gir spiller god uttelling i gyllmynter og oppgraderinger som jo som kjent også ligger gjemt rundt i hvert brett.

Its adventure time

At det er et nytt eventyr, det er det ingen tvil om. Vi får på tross av det et eventyr med mange likheter i denne ganske så utbredte spillfranchisen. Kjenner at det ikke gjør noe, når jeg ser hvordan vårt eldste medlem av vårt barne panel uten tvil spiller time inn og time ut på dette spillet. Så er det ingen tvil om at spillet har et godt potensiale.

Nintendo har laget et spill som på mange måter er likt sine forgjengere, men det gjør ikke noe.
Nintendo som utvikler legger ikke alltid så mye vekt på å endre så mye på en historie som faktisk fungerer. Nintendo lager uten tvil spill som fungerer gang på gang med hver sin egen unike måte og fortelle en lik historie på en ny måte.

Spillerne får uten tvil en spillopplevelse i dette spillet, spillet leverer godt og har noen skjulte sider uten at jeg skal avsløre akkurat hva det er. «Mitt tips utforsk alle spillets brett.»

Konklusjon

Spillet er likt sine forgjengere på mange måter, men allikevel blir det slags nødvendig men også unødvendig oppfølger. Det  føles likt ut som andre Mario spill på mange av brettene. Grafikken er ikke stort bedre enn de tidligere spillene i denne spillfranchisen men er allikevel svært svært holdbart til å være et Mario og plattform basert spill. Det er også svært fornøyelig om man har to konsoller og 2 utgaver av spillet, da får nemlig spillerne spille hver sin karakter i form av Mario eller Luigi. Spillmekanikken er ikke helt ulikt sine forgjengere men hva skal man si om et plattformbasert spill.

Vi synes at dette er morsomt og leverer sin egen unike spill opplevelse som holder mål og som leverer de timene man som foreldre til små barn kan forvente av et spill av dette kaliberet. Til tross for at spillet føles likt sine forgjengere.

Vi, da liten som stor spill anmelder gir spillet 4 av 6 mulige.

kast4
Trykk på bildet for å få en nærmere forklaring på karakteren dette spillet fikk.

Kjøp din utgave av spillet her:

New Super Mario Bros 2 3DS

Bildegalleri:

 

Barn, Familie, Håndholdt, Plattform 3DS, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply