Spillomtale: Pippi Langstrømpe

19. juni 2012 Roger Evensen No Comments

pippi7

Astrid Lindgren ble raskt tema hos vårt barnepanel når det siste spillet fra Ravn Studio havnet i postkassen.
Pippi Langstrømpe var endelig kommet ut på Nintendo DS.

pippi2

Lekene er mange og Pippi leder barna an ut i lek med konsollen i hånd..

Plattform: Nintendo DS/DSi
Utvikler
: Ravn Studio i samarbeid med Saltkråkan
Utgiver
: Ravn Studio/ Pan Vision
Pegi:
3+

Astrid Lindgren er for meg og de aller fleste andre 1974 årganger, en del av barndommen.

Som en holden familiefar på 38 somre og far til 4 fartsfylte jenter fra 6-16 år så er erfaringene med spilloppmakeri og ugang velkjente.
Kan avsløre mange hyggelige stunder også. Barna utgjør en del av vårt barnepanel her på gamersmix.no og er med når vi skal avgjøre hvor bra dagens barnespill er og ikke er.

Til nå har det vært en glede og anmelde de norske spillene fra spillutvikleren Ravn Studio i Drammen, barna har vært rimelig fornøyde med hver tittel fra Ravn hittil.

Pippi Langstrømpe er en velkjent og kjær svensk barne-tv karakter som er svært velkjent og den sterke jenta har fått generasjoner av barn til å benke seg foran tv`n til mange koselige barne time…” barnetv” heter det jo nå.

Med suksesser som Kaptein Sabeltann, Flåklypa ,Knerten og Jul i Blåfjell bare for å nevne noen av de andre barnetv karakterene som spillutvikler Ravn Studio med stor suksess har bragt over fra tv til spillkonsollen Nintendo NDS som har blitt barna favoritt spillkonsoll.

pippi6

Er dere klare for Pippi??

Vi får raskt stiftebekjentskap med Herr Nilsson, Pippi`s velkjente hus, ape og bestevennene til Pippi, Tommy og Annika i et meget bra og vellaget brett basert spill. Spillers utforskningstrang og utfordringsevne blir raskt satt på prøve når man skal hjelp Pippi og pakke til hennes sjørøverreise sammen med sin pappa.

Tingene som Pippi trenger ligger godt gjemt overalt, både høyt og lavt så hvordan man kommer både ned, opp og inn for å finne alt hun trenger. Krever sin gode spillere i de fleste aldre, selv litt eldre spillere må si at man blir satt på en koselig men utfordrende prøve. Løsningsorientert må man være men ikke verre enn at selv de minste barna kan klare og spille, samt kose seg med dette spillet og Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe karakter.

Gjør klar for sjørøver tokt, Pippi skal på tur med sin far

Spillet er brettbasert og gjør spillerne godt kjent med omgivelsene rundt Pippis hus Villa Villakulla. Samling av mynter, frukt, mat og andre objekter, gir spillkarakteren muligheten til å komme videre til neste brett for brett. Helt til man er klar til å utfordre byen, sirkuset og flere andre muligheter som spillet har å by på. Spillutvikler har lagt vekt på at spillerne skal få leke mange leker samtidig som man utfordres i spillet.
Kan være: ikke røre gulvet leken, bløtkake kasting (multiplayer, trenger to spill), epleplukking til hesten til Pippi lille Gubben og mye mer.

Man får bli Pippi med til byen, hvor det skjer saker og ganske mange rare ting.. Sirkus får man også bli med til etter at man har jobbet seg ferdig med omgivelsen rundt Pippi hus Villa VillaKulla.

pippi19

Barnas testpanel konkluderer

Når man tester slike spill, mener jeg at en voksen spill tester ikke har mye han skulle ha sagt.

Tok derfor med meg to av barna med i testen, 2 jenter på henholdsvis 10 og 6 år som begge er behørige Nintendo DS og 3DS spillere og godt vant med spill av denne typen. Deres konsoller med stort hvor enn vi reiser. Begge fikk sin tildelte tid med spillet.  Ingen, jeg gjentar ingen av de trengte min hjelp med noen ting. Jeg ble nesten litt trist… Hehehe neida, det er bare moro når jeg ser barna kose seg med et spill som de liker og man kan praktisk talt se nysgjerrigheten lyse i ansiktene når de holder på og jobbe seg igjennom utfordring etter utfordring.

Historien er enkelt og veldig grei og forholde seg til for barna, de får dermed raskt følelsen i spillet og har full kontroll på områdene. De raser av sted rundt på oppdagelsesferd  for å løse utfordringer og mysterier for Pippi og hennes mange gode venner som man treffer på sin vei igjennom dette fabelaktige spillet.

Kontroll systemet er intuitivt og lett for barna og få kontrollen på, holde balansen og styre sin spillkarakter igjennom farer og mysterier.

Man vet jo egentlig aldri hva Pippi finner på.. Hun er jo en tingleter og har jo i følge hene selv aldri fri.

Menyen gir spilleren en god oversikt over oppsamlede mynter og tingene du har samlet opp, i tillegg til et kart som viser deg hvor du skal på tilbakeveien.

Barna ble som alltid spurt om hva de synes og bedt om å rulle en karakter fra 1 til 6 med forklaring til hva som er hva.

De gir Pippi Langstrømpe 5 av 6 mulige for sin gøyalhet, lekenhet og utfordringsnivå som av og til var veldig vanskelig i følge minstemann på 6 år… Men gøy det var det ingen tvil om at spillet er!

Testen er på ingen måte over og er fremdeles i gang.. Så en oppdatering av denne spillomtalen er noe dere så absolutt kan se frem til her hos oss. Med vennlig hilsen barnepanelet hos www.gamersmix.no

Men anbefale spillet det kan de så absolutt, for alle opptil  10+ var konklusjon.. «hittil da…»

kast5

Gjør barna glade med Pippi som en sommegave til bilferien:

Pippi Langstrømpe Nintendo NDS

Se flere klipp fra andre aktuelle spill i vår You Tube kanal

Bildegalleri:

 

Barn, Familie, Håndholdt DS / DSi, Spillomtale

Leave a Reply