Spillomtale: PokePark 2: Wonders Beyond

2. mai 2012 Redaksjonen No Comments

pokepark-3

Pakk kofferten og bli med oss til Pokepark.

Plattform: Wii
Utvikler: The Pokemon Company
Utgiver: Nintendo
PEGI: 7+

For å få en mest mulig rettferdig test tok jeg med meg en gutt på 11 år i fra vårt eget barnepanel, han kan sin Pokemon mye bedre enn oss voksne. I tillegg spurte jeg noen andre barn og råd.

Pikachu og vennene hans er tilbake med et helt nytt eventyr. Flere Pokomon har mystisk forsvunnet i Wish Park, og det blir din jobb å finne ut hva som har skjedd og få reddet alle sammen.  I starten styrer man kun Picachu, men han hadde ikke klart alt dette på egenhånd. Etterhvert som du kommer videre i spillet kan du styre totalt 4 Pokemon. Pikachu, Oshawott, Snivy og Tepig. Alle har sine spesialiteter og sammen skal dere kunne løse alle problemene underveis.

Pikachu

Pikachu

Han er den roligste i gjengen og en god leder.
Spesialtriks: Thunderbolt og Iron Tail attacks

Oshawott

Oshawott

Han er den neste i gjengen som kan svømme, noe som kommer godt med.
Spesialtriks: Water Gun og Razor Shell

Snivy

Snivy

Hun er rask og hopper mye høyere enn de andre Pokemon.
Spesialtriks: Leaf Storm og Leaf Torando

Tepig

Tepig

Han er sterk og kan knuse hindringer som er i veien.
Spesialtriks: Flamethrower og Heat Crash

Det enkleste er ofte det beste
I spillet skal man som i andre Pokemonspill gå rundt og skaffe seg nye venner, løse enkle oppgaver og kjempe mot andre. Det blir egentlig det samme om og om igjen, men det er helt greit. Det er slik man kjenner spillene, og det var det også slik vår spilltester ønsket at det skulle være.
Han syntes det var spennende og viste stolt frem alle spesialtriks han hadde lært seg underveis og vennelister som etter en uke med spilling begynte å bli ganske lang. Totalt er det ca 200 figurer man møter så nok å ta av.

Grafikken er fargerik og grei nok i vanlig spillmodus. Alle kamp-animasjonene, musikken og lydeffektene drar opp snittet og var mer en engasjerende nok. Kampene er ganske uskyldige og ingen dør, de man vinner over blir heller venner eller medhjelper videre i spillet.

Gutt 11 år: Dette var som å spille en 3D versjon av en en episode, alle Pokemon ble liksom levende.

For å styre spillet bruker man kun en Wii-remote, noe som begrenser antall bevegelser og gjør det litt tungvint å styre Pokemon. Kunne nok ha vært enda bedre om spillet hadde støtte for Nunchuch i tillegg.

I tillegg til en-spillerdelen var det en mulitplayer for inntill 4 spillere. Her spiller man ikke hovedspillet men flere minispill som låses opp etterhvert som man komme videre. Dette fungerer bra om man vil spille en liten runde.

Konklusjon
Jeg ble ikke veldig imponert selv og sikkert hadde gitt dette enn lavere karakter enn barnepanelet. Men det hadde også blitt litt feil. Derfor prøver vi å være flinke til å få med barn på slike tester, slik at vi får enda flere ærlige spillomtaler.

Dette er et spill laget for de mindre barna som stiller litt andre krav enn det andre gjør. De fleste har sett tegnefilmene, testet noen av de andre spillene og vil ikke at det skal være så avansert. Det viktigst for de var at man kunne kjenne igjen figurene og få følelsen av å styre disse. Dette spillet er helt klart et god valg for den yngre generasjon Pokemon fans og kanskje noe for nye.

Spillet  får 5 av 6 i vår test.
kast5

Les mer på den offisielle nettsiden her


Se flere videoer og trailere på vår YouTube kanal

Bildegalleri:


Barn, Eventyr, Familie Spillomtale, Wii

Leave a Reply