Spillomtale: Quizzer

9. september 2012 Redaksjonen No Comments

quizzer

Er du glad i quiz og har du en iPod touch, iPhone eller iPad? Da kan dette være spillet for deg.

Plattform
: iPhone, iPad, iPod Touch
Utvikler: Frost Software / Thor Erling Prestbøen
Utgiver: Frost Software  / Thor Erling Prestbøen
PEGI: 4+
Pris: Gratis versjon med reklame kan oppgraderes til premium versjon for 21 kr.

I august i år ble vi forespurt om vi ville være med å teste et nytt quiz-spill til iPhone. Dette syntes vi hørtes veldig interessant ut så takket selvfølgelig ja til dette. Quizzer er et spørrespill til epleenheter laget av norske Frost Software i samarbeide med Thor Erling Prestbøen.
Målet var å lage et spill som var lett å bruke for alle, uten at det stilte krav til spilleren om å måtte nå et visst nivå, samle penger o.l. Dermed er spillet likt for alle og bare kunnskapen setter grenser.

Den versjonen vi har testet nå er en betaversjon, så er ikke helt lik den som ligger på App Store. Forskjellen på vår versjon er at spiller 1 får samme spørsmål som spiller 2. Ellers er oppsett og skjermbilder like. Den nye versjonen lanseres så fort den er klar.

Kom i gang
For å komme i gang må man først registere seg som bruker, noe som er en ganske enkel prosess. Man kan i tillegg velge om man vil få spørsmålene på norsk eller engelsk. Er også planlagt å lansere spilllet på svensk, dansk og tysk og la spillere spille mot hverandere på sitt eget språk. Noe som er en ganske smart løsning. Når man er ferdig her er det bare å trykke på + for å starte et nytt spill. Der kan man velge» Goal Score» som er rangert fra 25-200 poeng og om du vil spille mot en venn eller tilfeldig bruker, som velges ut i fra ditt eget ferdighetsnivå. Kan legge til flere spill så trenger ikke å spille kun mot en av gangen.

quizzer1

Spillet i bruk
Når man starter et nytt spill må man vente til motspiller svarer og det tar som regel ikke lang tid før man får første spørsmål. Har man flere spill gående blir det enda bedre. Man får et tilfeldig utvalgt spørsmål i en av mange kategorier som sport, geografi, historie, underholding, vitenskap og teknologi og generellt. Så her bør være noe for alle. I det man godtar har man 20 sekunder på å svare, så nytter det ikke å begynne å Google svaret. Er man usikker kan man jo bare gjette, men pass på, jo flere riktige svar man får jo mere flere poeng.

Poengskalaen er som følgende:
1 rett svar   =  1 poeng

2 rette svar = 2 poeng
3 rette svar = 4 poeng
4 rette svar = 8 poeng (maks sum pr spørsmål)

Dette summeres opp for begge spillere mellom hver runde så man vet hele tiden antall poeng, antall rette svar på rad (streak) og om man svarte feil/rett på siste spørsmål. Under spillet kan man også chatte med sin medspiller om man ønsker det. I tillegg  får man en statistikk som viser hvor høyt man en rangert og hvordan man har svart totalt og i de forskjellige kategoriene.

quizzer5

Oppsummering
Vil du ha et enkelt quiz-spill som ikke krever altfor mye tid er dette perfekt. Man kan svare på et spørsmål eller flere å legge dette fra seg igjen. Man får fortløpende pushvarsler når en motspiller svarer og etterhvert også varsler med hvor lang tid det er igjen før runden avsluttes. Spørsmålene er mange, på den tiden jeg har testet har jeg kun fått samme spørmål en gang. I tillegg er vanskelighetsgraden såpass varierende at det passer for de aller fleste. Skal du ha dette spillet ville jegvalgt premiumversjonen da det er en del reklame i gratisversjonen. Er mye spill for 21 kr.

Hvis det er noe som skulle vært annerledes skulle jeg ønske man selv  kunne velge vanskelighetsgrad, eller selv få velge å få spørsmål i kun utvalgte kategorier.

Vi gir dette spillet 5/6 mulige.
kast5
Lurer du på hva karakteren betyr? Trykk på bildet eller les her.

Vil du teste dine quizferdigheter mot oss? Last ned spillet her og legg til oss som venner.
Vi har brukernavnene:  stianlo og rogeeve

Bildegalleri:


 

Håndholdt, Online, Spørrespill iPad, iPhone, Utvalgte

Leave a Reply