Spillomtale: Resident Evil 6

9. oktober 2012 Roger Evensen No Comments

reisdentevtil3

There is no hope left in the world…. Join BSAA and fight the virus off… Klar for vår reise inn i Resident Evil 6 ??

residentevil4

Plattform: Xbox 360,PS3,PC
Multiplayer: 1-2 co-op ”Online/Offline”
Utvikler: Capcom
Utgiver: Capcom
Pegi: 18+

Jeg er ikke blant de største fansene av spillserien Resident Evil. Men følte meg derimot klar for å teste Resident Evil 6, da jeg har spilt noen av de foregående spillene uten å bli helt hektet. Likte rett og slett ikke graden av monsterbruk og omgivelsene krydret med litt småkjedelige karakterer.

Min interesse vokste faktisk under en test av Resident Evil spillet til Nintendo 3DS.

Følte at jeg på bakgrunn av den testen og det faktum at vi nå er på det 6 spillet i denne spillfranschisen, at tiden var kommet for å nå omsider spille et Resident Evil spill til det fulle på konsoll.

Spilte ikke online, følte for å følge historien. Ser frem til å spille mot eller rettere sagt sammen med min kompis og kollega Stian her i Gamersmix.no redaksjonen.

Historiedelen er gjerne den delen  jeg gjerne spiller lengst først, mitt formål var å holde ut hele spillet igjennom.. Men frykt ikke jeg skal ikke avsløre altfor mye av handlingen.

residentevil5

There is No Hope Left in the world..

I mitt første møte med spillet blir jeg kastet inn en verden som virkelig er i opprør. Det som fenger meg med en gang er grafikken som er betydelig oppgradert i forhold til de spillene jeg har vært borti i denne serien tidligere. Handlingen starter brått etter at man har valgt sin karakter.

Dialogen er kortfattet men forståelig og formålet til din karakter dukker ganske så snart opp. Man kan enkelt tolke din karakter samt partnerens sinnsstemning. Det er jo ikke til å komme unna at man skal skyte zoombier, det skjønner man jo fra de tidligere spillene og ikke minst filmene som er sluppet ut med stemplet fra Resident Evil franchisen.

Have you said your goodbyes?

I spillet ligger det både våpen, kuler og muligheten til å lege deg selv med blanding av forskjellige planter. Det gjelder og holde øynene våkne selv om flere hundre døde personer eller zoombies kommer veltende mot deg som spiller. Det er jo ingen tvil, man skal som spiller skyte ned flest mulig zombier og komme deg til neste del.

Høres det kjedelig ut? Det skjønner jeg, så absolutt. Men jeg synes at historiedelen faktisk har et godt innhold, som gjør at spillet går fremover og gir en følelse av mestring uten å la blodet flyte på en altfor utbrodert måte. Noe som de gamle spillene på sin måte slet litt med etter min mening da.

Selv om man får litt mindre blod og ikke en overflod av skremmende ”store monstere” så er spillet uten sine skrekkelementer  på høyde med en god actionthriller. Som man faktisk kan få oppleve fra flere hold helt avhengig av hvilken karakter man velger, altså en veldig god gjenspiller effekt der i historiedelen, da har jeg ikke tatt med online muligheten som også ser veldig bra ut.

Is all hope lost??

Det er også viktig å sette seg inn i de mange ”moves” din karakter kan utføre, selv om du har kammeret i våpenet ditt fullt så går den fort tom og det er på ingen måte tatt for gitt at du finner flere kuler akkurat der du befinner deg i spillet. Da har du mange muligheter til å takle eller ta zombiene av dage på med både kniv og dine egne hender som solide våpen.

Jeg skal innrømme at jeg mange ganger måtte ty til kniven når våpenet ble tomt i undergrunnsbanen, som jeg slet ganske hardt med å komme ut av. Litt for mye zoombies av mennesker og hunder.

Dette er et spill for fansen, det er det ingen tvil om. Men jeg synes nå allikevel at man ikke behøver å ha spilt noen av de foregående spillene før man setter Resident Evil 6 på prøve.

residentevil6

Ready your senses

Graden av såkalte ”smarte” zoombies finnes og de er det dessverre mange av, de utfordrer litt men trekker dessverre ned spillet litte grann. Ikke det at jeg ikke liker en utfordring, tvert i mot jeg ønsker en utfordring velkommen. Disse gjør et ellers så svært flott spill litt repeterende dessverre.

Velger man å løpe rett igjennom et brett og komme seg raskere igjennom funker det også. Men det blir en liten minus da utfordringen burde ha vært større, men utfordringene i spillet kan vokse både med utvidelser og selvsagt også online mot andre da forutsigbarheten i spillet blir mindre.

Det beste er å gjøre såkalte ”gjennomtenkte moves” før du tråler igjennom et brett sammen med partneren slik at dere begge står helskinnet tilbake på enden av hvert enkelt brett.

Konklusjon

Spillet har en god historie og karakterene skal inn i det infiserte området for å redde de få som ikke er infisert av viruset som forvandler mennesker til ”zoombies” men en særdeles god appetitt for kjøtt.

Chris Redfield er en av flere karakter i spillet som er en del av soldatene i BSAA som skal sørge trygghet for de i verden som ikke er tatt av viruset, en historie vi kjenner godt fra før.

Spillets historiedel er god og tilbyr en allsidig meny som åpner for forbedringer og ikke minst leging av din karakter når det ”røyner” på. Jeg likte på ingen måte når jeg måtte stupe inn i menyen for å legge til rette for å lege min karakter med plantene jeg hadde funnet. Grunnen til det er at spillet faktisk fortsetter mens du er inne i menyen. Med din karakters plassering i en verden full av ”zoombies” er ikke det en gullkantet løsning.

Man lærer seg fort hva man bør gjøre og ikke gjøre i spillet. Hver karakter har forøvrig sin eget meny sett så jeg vil anbefale å bli god på dette  med en og en karakter om gangen.

Spillet tilbyr spenning, action og mange halsbrekkende utfordringer som du som spiller blir utsatt for. Alt i alt en god tittel som har svært mange gode sider og er absolutt et spill du kan prøve om og om igjen uten at det blir så altfor kjedelig.

Minuspunktene mine er menyen, henholdsvis at spillet ikke ”pauses” når du behandler ting.

Overdrevent bruk av såkalte ”smarte” zoombies og når du er skadet så rekker du ikke å lege deg om en zoombie så mye som tar deg. Om ikke din partner er raskt på pletten for å redde deg da. Synes at dette kunne vært løst på andre måter.

Spillet får derfor ikke full pott men er på ingen måte langt unna.

5 av 6 mulige får spillet av meg for sin grafikk, musikk og handling som inviterer deg som spiller til å prøve spillet på nytt med sine mange karakterer. Onlinedelen virker også svært godt og løfter spillet i verdi for min del.

kast5

Prøv spillet selv, bestill din utgave her:

Resident Evil 6 PS3
Resident Evil 6 X360
Resident Evil 6 Collector editions

Se flere klipp fra Resident Evil 6 og andre aktuelle spill i vår YouTube kanal

Følg oss gjerne på Facebook

Bildegalleri:

Action, FPS, Online Spillomtale, Utvalgte, X360

Leave a Reply