Spillomtale: Saints Row The Third

6. desember 2011 Redaksjonen No Comments

SR3

Saints Row-serien har siden det første spillets lansering i 2006, blitt et av sjangerens største navn.

Plattform: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Utvikler: Volition, Inc
Utgiver: THQ
PEGI: 18+

Serien blir ofte anklaget for kopiere den mer kjente spillserien Grand Theft Auto, men selv mener jeg at de to seriene er veldig forskjellige. Av en eller annen grunn blir GTA-spillverdenen sett mer seriøst på enn Saints Row sin, noe som er det jeg liker veldig godt med Saints Row alt her er tullball!

Med en historie som får James Bond til ligne Super Mario må man bare lene seg tilbake og kose seg. I dette spillet skal ingenting bli tatt høytidelig. Konseptet her er mye det samme som i Saints Row 2 man skal kjempe seg til toppen av rangstigen i en intens kamp om makten i byen. Byen er en litt annen, for i de to tidligere spillene ble handlingen satt til Stilwater, men denne gangen er turen satt til den like fiktive byen Steelport. Og ny by, betyr nye rivaler.

Spilleren skal sammen med Pierce og Shaundi, fra det forrige spillet, skaffe nok respekt og innflytelse til styre Steelport. Men alt går ikke etter planen når en annen kriminell fraksjon bestemmer seg for delta i kampen.

Det hele ender i morsomme filmsekvenser, heftig action og spennende tvister. Når det kommer til historien og humoren i Saints Row 3 er det absolutt ingenting negativt sette fingeren på.

Saints Row-serien er også blitt kjent for sin co-op-funksjon. Det er få spill som gir spillere muligheten til utforske et område med såpass stort areal på egen hånd, eller sammen, mens de spiller i co-op. Det gjør Saints Row 3.

Fakta: THQ stilte uniformerte damer på en bensinstasjon i Australia for promotere spillet. Her fikk bilistene gratis påfyll, men etter tre timer dukket politiet opp og stanset promoteringen.

I forgjengeren ble spillet prydet med musikken til blant andre A-ha, Europe og Bach. Det er mye av den samme stilen i Saints Row 3. 80-tallet blir representert av artister som Bonnie Tyler, Talk Talk og Frankie Goes To Hollywood. Mer moderne musikk blir det også med Kanye West, Feeder og sanger innenfor sjangeren dubstep. Her er det musikk som får enhver til å tappe på dansefoten.

2011-11-26_00002

Stemmer

Stemmeskuespillerne bidrar også positivt. Med en haug av skuespillere til legge stemmer på de datastyrte innbyggerne i Steelport føler man absolutt ingen form for vokal repetisjon. Bak stemmene finner vi blant andre Burt Reynolds, Daniel Dae Kim og Sasha Grey.

Det er ikke mye negativt si om Saints Row 3, men ettersom man avanserer i hovedhistorien dukker det opp enkelte tekniske blemmer som kan være litt irriterende. Men disse problemene er det få av, og de overskygges av alt det andre positive spillet har by på.

En av de morsomste funksjonene er muligheten til skape en unik karakter. I Steelport finner man et stort utvalg klesbutikker, som ville fått enhver moteinteressert fjortisblogger til måpe. Det er også en jungel av modifikasjoner man kan kjøpe til biler og hus. Denne siden av spillet kan man bruke lang tid på å utforske, selv etter hovedhistoriens slutt.

2011-11-26_00001

Sideoppdrag kommer også til kreve sin tid for den mer ivrige spiller. Selv brukte jeg rundt tyve timer på bli ferdig med hovedoppdraget, og da hadde jeg bare gjort ferdig 80% av selve spillet.

Konklusjon

Saints Row 3 er helt klart verdt pengene. Men hvis du har noe i mot en stor dose vold og frekke replikker bør du nok sikte etter et annet spill. Saints Row 3 er ikke perfekt, jeg må blant annet trekke for de tekniske problemene som dukker opp her og der, men i sin helhet er det absolutt ett av årets beste spill.

kast5

Se flere klipp fra dette og andre aktuelle spill i vår videokanal

Prøv spillet selv, kjøp din utgave her:

Saints Row The Third PC
Saints Row The Third PS3
Saints Row The Third Xbox 360
Saints Row The Third download

Bildegalleri:

Action PC, Spillomtale

Leave a Reply