Spillomtale: Skylanders Swap - >Force

6. november 2013 Roger Evensen No Comments

skylandersswapforce9

Velkommen til Skylander, er du klar for et gigantisk spilleventyr??

Vårt barnepanel har testet det siste eventyret i Skylander serien.

Utgiver: Activision
Utvikler:  Vicarious Visions, n-Space, Beenox
Pegi: 7+

Vårt barnepanel har den siste tiden kost seg med det siste spillet I Skylanders famlien.
Når jeg kom hjem med testpakken vi fikk fra utgiver Activision så rev de praktisk talt opp pakken og de var i gang på vår Playstation 3 konsoll før jeg fikk «sukk» for meg.

Startpakken inneholder en helt ny start portal som ikke trenger batteri som forgjengeren gjorde, det er noe jeg som småbarns far kan sette stor pris på.

Et par spillfigurer også fulgte også med, det artige er at disse figurene kan deles denne gangen og dermed så kan 2 figurer egentlig blir til 4 forskjellige figurer noe barna i testpanelet satte utrolig stor pris på, men de fant raskt ut kan jeg avsløre alt nå hva de skal ønske seg til jul «Flere Skylander Swap-> Force figurer.

skylandersswapforce6

Velkommen til Skylander magiske verden

På det første spillet som kom i serien fant vi og vårt barnepanel spillet veldig underholdene og gikk til innkjøp av flerfoldige figurer i de første seriene som kom med spillet. Nå synes vi at det ekstremt positivt at portalen til dette spillet har egen strøm kabel som man kobler opp konsollen.

Det stopper «liksom» ikke der, figurene kan deles i to på midten med magnet fester kan man bytte overkropp og ben med andre figurer og dermed sette sammen den ultimate figuren som man liker best selv, det beste med det hele er at figurene jo blir levende på skjermen og det er det og en fantastisk historie som holder barn og store spillere festet til skjermen hele veien når man setter seg ned for å spille.

Bakdelen kommer når figurene blir slitne, da får man ikke spilt vider.e Det tar for lang tid å regenerere hver figur så valget om å starte på nytt kommer raskt uten at det forringer spillopplevelsen no særlig i vårt barnepanel sine øyne, men «SMÅBARNS FORELDRE» det er et lite varsku det er enkelt og kjøpe nye spillere og det legges det opp til med det fantastiske store utvalget av figurer som låser opp og øker både eventyr og spillglede.

Det nærmer seg jul så det er i så måte greit å lodde stemningen hos de små når de skal ønske seg ting til jul, vårt barnepanel har allerede sett i utvalget og valgt seg spesifikke figurere de ønsker seg av både mor,far og alle besteforeldre.

skylandersswapforce2

Grafikken er eventyrlig

Spillet er et rent plattformspill som lar spilleren låse opp nye egenskaper jo mer du leker og spiller med de spillfigurene du har men man må enkelte steder ha de rette figurene for å løse enda mer av spillet, dette synes jeg forringer litt men ser at det også øker spillet i verdi da det gir mye mer enn bare en snau time spillglede på sikt og byr heller på fantastiske «spillopper» og eventyr som små og store spillere gleder seg over.

Jeg koste meg vanvittig over barnas lekenhet med spillet og måte de turet frem uten det minste snev av frustrasjon, selv om de til tider ble ganske så konsentrerte gitt.

Figurene er solide og kan lekes med uten å bruke de til spillet også da det har en solid konstruksjon, prisen på enkelt figurer er heller ikke avskrekkende og man kan kjøpe «såkalte bundle» pakker og dermed spare penger, noe småbarns foreldre kan glede seg over.

Jeg likte muligheten til at figurene fra det første spillet også passet til dette spillet, de synes barnepanelet også som var raskt ute med å spille seg inn i spillet med alle figurene de hadde tilgjengelig, så jeg fikk raskt se Spyro og nye Blast buckler i aksjon. «jada jeg måtte prøve jeg også når barna var ferdige, sendte de tidlig i seng den kvelden J»

skylandersswapforce10

Barnas dom

Det første barna reagerte på var selvsagt de kule karakterene som fulgte med, samt det faktum at de kunne dele de i to og bytte ut underdel og overdel på figurene.

Noen av brettene synes de var vanskelige men de lot seg ikke stoppe når de i en alder av 7 11 og 15 år raskt kunne lene seg på hverandre og hjelpe hverandre igjennom de mange utfordringene som spillet byr på.

«Da utvalget av figurer er såpass stort så husk at du gange kombinasjonene med de antall figurer barna har med 2, det øker spillgleden betraktelig etter min mening.

Omgivelsene var flotte og spiller gleden var stor hos de alle tre, jeg fikk store problemer med å rive de løs fra tv`n de første dagene. «måtte jo teste spill til oss eldre spillere også, det måtte jeg vente på. Hver dag etter jobb var vi i gang.»

Spillmekanisk er styringen enkelt og knepene få men det låser man opp ved å faktisk bruke spillet meste mulig, det gjorde at barna ville ha mest mulig spiller tid for å gjøre det slik at de figurene de hadde hadde flest mulige triks på lager.

Det jeg fant utrolig er en hver figur har et eget sosial element som gjør at alt man låser opp til den enkelte figur låses til din figur, det åpner jo for at barne «eller de voksne» kan ta med seg figuren til en venn som har spillet og fortsette å spille mot han/henne på lik måte som man har gjort i spillet hjemme.

Barna trillet «joysticks» og de vurderte frem og to tilbake før de kom frem til at:

+Kuleste figur i pakken «Ninja Stealth Elf»

+Gjenspiller effekten er stor

+Full av utfordringer

+ Flotte omgivelser

+ God blanding av brett som man må bruke hodet for å løse

–  En potensiell utgifts post for småbarnsforeldre.

Eller klarte hverken jeg eller barna å finne noen ting som helst feil med dette spillet.

Så da ble det hele 6 av 6 mulige for dette gode spillet, som inviterer til eventyr igjen og igjen.

kast6

Bildegalleri:

Eventyr, Familie, Fantasi PS3, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply