Spillomtale: Split

3. juli 2012 Roger Evensen No Comments

splitgame1

Vi har testet Split til iPad og iPhone.

Plattform: iPhone og iPad
Utvikler
: Touchy Interactive
Pegi: 9+

Synes det var på høy tid og teste spill til Apple`s håndholdte multifunksjonsverktøy nemlig iPhone og nettbrettet iPad.

Spillet Split fra Touchy Interactive stod derfor blant mange god spill kandidater når jeg klikket med inn på app store og lastet ned spillet til begge plattformer.

Kul musikk har utvikler så definitivt lagt inn og jeg lar meg rive med av splittet som har noen smårare karakter som rømmer fra et fengsel og skal unngå å bli tatt av lovens lange arm.

Spillet er relativt enkelt til håndholdt spill og være og ikke særlig grafisk flott heller. Dett er plattform basert og man skal ganske enkelt få sine to karakter igjennom hvert brett og plassere de strategisk på brettet uten at dine fiender tar deg.

Opplæringsmodulen er tilstede både på iPad og iPhone,man får hele tiden tips til hva man bør gjøre og hvor man bør plassere sine karakterer slik at man kommer seg helskinnet igjennom spillet.

Selv synes jeg at det ble litt masete og for mye informasjon, til at det blir gøyalt. Selv om spillet til en viss grad underholder noe.

Det byr på en viss dose strategi hvor plassering er viktig, samt oppmerksomhet da flere ting er gjemt på brettet som du og dine spillkarakterer skal finne.

Spillet er ment og være et mildt voldsspill men etter min mening er aldergrensen satt for høyt da dette nærmest sagt blir noe barna ser hver dag på tegnefilm, bare langt bedre grafisk enn i dette spillet.

Selv om utfordringsgraden stiger noe etter hvert som man skrider frem på hvert brett så stiger det ikke nok til at jeg skal orke å spille i timesvis på spillet…

Selv musikken jeg innledningsvis syntes var kul blir masete etter hvert som irritasjonsnivået stiger.

Lot min datter på 13 år får prøve seg litt og hun synes spillet var litt bedre enn jeg, hun la inn noen flere spillrunder også og oppdaterte meg om at spillet var middelmådig men greit å spille om man kjedet seg…

Nå er ikke 7 kroner alt i verden for et spill men kjeder du deg og har prøvd de fleste andre spillene så prøv i hvertfall Lite versjonen først.
Digger du den så er dette spillet noe for deg.

Spillet er «Puzzle» basert med noe snev av mild action. Med noen oppladede stunder med et lite snev av taktiske bevegelser.

Vi gir spillet en samlet sum på 2 av 6 mulige for den graden av underholdning vi fikk ut av det.

kast2

Bildegalleri:

Håndholdt, Puzzle, Strategi iPad, iPhone, Spillomtale

Leave a Reply