Spillomtale: Super Mario 3D Land

10. januar 2012 Roger Evensen One Comment

supermario3dland

Super Mario har en en stor kjendis status i spillverden. Duger han i 3D? Vi har testet nettopp det!

supermario3dland11

Plattform: Nintendo 3DS
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Pegi: 3+

Selv har jeg ikke vært noen stor Super Mario spiller, men jeg har selvsagt latt meg sjarmere av tidligere spill med rørleggeren og selvsagt merket meg filmatiseringer av denne spill helten.

Nå skal det dog sies at jeg spiller gjennomsnittlig flere håndholdte spill etter at jeg fikk en Nintendo 3DS for hånden, 3D effekten er en av grunnene men også fordi at spillopplevelsen er bedre på en Nintendo 3DS enn på de foregående modeller etter min mening..

Jeg lot den sjarmerende rørleggeren få ta meg og noen representanter for vårt barnepanel inn til sin verden bestående av mange og utfordrende plattform verdener som alle sjarmerer og utfordrer samtidig..

Selv har jeg ikke vært noen stor Super Mario spiller, men jeg har selvsagt latt meg sjarmere av tidligere spill med rørleggeren og selvsagt merket meg filmatiseringer av denne spill helten.

Nå skal det dog sies at jeg spiller gjennomsnittlig flere håndholdte spill etter at jeg fikk en Nintendo 3DS for hånden, 3D effekten er en av grunnene men også fordi at spillopplevelsen er bedre på en Nintendo 3DS enn på de foregående modeller etter min mening..

Jeg lot den sjarmerende rørleggeren få ta meg og noen representanter for vårt barnepanel inn til sin verden bestående av mange og utfordrende plattform verdener som alle sjarmerer og utfordrer samtidig..

Rent historiemessig forstår jeg raskt at lite har forandret siden jeg spilte min forrige Super Mario spill.. (Dette er ekskludert Mario Kart, det har jeg spilt mye på Nintendo Wii) Mitt første inntrykk er at alt virker så mye renere og større i 3D til forskjell men spillbarheten er like god i 2D som 3D så her merker jeg raskt at det spiller liten trille da rørleggeren faktisk bringer utfordringsnivået raskt opp og appellerer veldig til mitt konkurranseinstinkt og mestringsønske om å komme videre til den neste utfordringen og verden før jeg kan fullføre spillet.

supermario3dland4

Få utladning for din kreativitet

Spillet har den samme historien som i øvrige spill med rørleggeren Mario i hovedrollen, men det er ikke derfor man spiller dette spillet. Jeg merker meg at brettene er større og brede enn noensinne tidligere og har et utall av «slemminger» jeg ikke har møtt før men med litt kreativitet kommer jeg meg fremover og over hindringene og forserer brett etter brett.. taper noen liv på veien men lar ikke det stoppe meg, selv om at frustrasjonen sier at nå må du ta en pause… Spillbarheten er stor og jeg kan nesten ikke legge det fra meg når jeg holder på.. men øynene må hviles i ny og ne og der skifter jeg bare glatt over fra 3D til 2D..

supermario3dland9

Mario duger som spill helt ennå

Du skal rent spill messig sett plukke mynter for å samle nok til å låse opp nye brett, men det ligger masse andre ting også, som blant annet en vaskebjørn drakt i tillegg til de sedvanlige soppene som får deg til å vokse om du har blitt liten. Eller gi deg høyere fart eller gjør deg usårlig for en liten tidsperiode. Spillet har en høy gjenspillereffekt på grunn av at myntene ikke nødvendigvis ligger rett foran øynene på deg, så det å spille et brett om igjen kan føre til en høyere innsamle prosent grad av totalt innsamlede mynter.

supermario3dland3

Konklusjon

Super Mario duger så absolutt for meg også i 3D og har rett og slett sørget for å åpne øynene mine igjen for spill helten i rene plattform spill igjen og ikke bare i høy fart bak spakene på en liten gokart.

Man får totalt 8 verdener å boltre seg på alle med 6 brett pr. verden, holder man på lenge nok så kommer man fort inn i spillet og merker nok at det går raskere for hver gang man spiller et brett flere ganger. Men utvilsomt kommer slutten og den kommer så absolutt når den ikke er ønsket.. Men da er det godt å vite av man får noen spesial brett å boltre samt muligheten til å låse opp en gammel kjenning om man gjør tingene rett i spillet… sier ikke mer.. prøv dette spillet selv..

Super Mario 3D land er grunn nok i seg selv som spill for å kjøpe seg en Nintendo 3DS..

Spillet er flott utseendemessig, musikken fenger og er kjempeartig som alltid.. Jeg har siden de første spill timene før omtalen, plukket denne spilltittelen opp gjentatte ganger og hatt det like gøy hver gang..

Super Mario duger som alltid, også i 3D. Men for meg ble dette spillet en reintroduksjon tilbake til en sjanger jeg ikke har boltret meg så mye på lang lang tid…

Barna på 5,9 og 3 år var like entusiastiske og holdt det gående alle sammen i times vis, var nesten umulig å rive de løs fra spillet slik at neste mann i rekken også fikk spilt.

Mario får derfor av meg stående applaus og full pott noe barnepanelet også istemte i..

6 av 6 for den gode gamle rørleggeren for sin spillbarhet, gjenspillereffekt og sin gode underholdningsverdi.

kast6

Se flere klipp fra Super Mario 3D Land og andre aktuelle spill i vår videokanal

Kjøp spillet her om du ikke har det….

Super Mario 3D Land

Nintendo 3DS konsoll finner du her:

Nintendo 3DS Blue

Nintendo 3DS Red

Bildegalleri:

 

Eventyr, Familie, Plattform 3DS, Spillomtale

One Comment → “Spillomtale: Super Mario 3D Land”

  1. Stianlo 6 years ago   Svar

    Test

Leave a Reply