Spillomtale: Super Penguins

2. oktober 2012 Roger Evensen No Comments

androidpenguins3

Mobilspill tester vi med jevne mellomrom. Denne gangen tok jeg med meg deler av barnepanelet, når jeg tok for meg Super Penguins til iO6 og Android plattformen.

Plattform: iO6, Android
Utvikler: Supersolid
PEGI: 3+

Det å skrive om et spill til mobilspill sjangeren er på ingen måte enkelt. Særlig når spillet ikke innfrir på noen måte.

Nå er dette spillet til barn, så jeg måtte fri til mine barn som sammen danner en del av vårt totale barnespillpanel hos oss.

Super Penguins er et enkelt spill som er gratis å laste ned, men man kan kjøpe ting og oppgradere spillet på mange hold slik at man kan forlenge spillopplevelsen litt lenger.

Testet spillet på iO6 og fikk testet det på mange måter og funnet at det er ett enkelt plattformspill som fremstår som enkelt og litt kjedelig etter min mening.

Fikk av firmaet bak spillet en kode til Android versjonen for å fylle opp kontoen til min spillkonto på min HTC telefonen. Men på denne plattformen sviktet spillet totalt, forsøkte også spillet på et enkelt Android brett. Her ble det faktisk samme resultat, så min bønn til Supersolid: Android versjonen bør utvikles og oppgraderes snarest.

iPhone versjonen var imidlertid spillbar. Du får en pingvin som du skal forflytte fra a til b, noe som er enkelt i og for seg. Men på din vei møter du en rekke hindringer som du må igjennom. Samle opp fisker for å fylle opp din spillkonto. Langs veien dukker blekkspruter og hvaler opp sammen med trekasser,stokker og mange mange andre hindringer som er lagt der for å gjøre det vanskelig.

Som dere skjønner var jeg på ingen måte imponert, så jeg måtte la barna slippe til og minste frøkna på 6 år var første mann”jente” ut.

Hun fant fort ut av spillet og klarte seg bra, men ble raskt lei og synes det ikke var noe morsomt, sammen med de andre to som er noen år eldre.. Tenåringen holdt ut lengst men syntes det var kjedelig og litt platt til å være skulle være et engasjerende mobil spill.

Det at det dukker opp særdeles mye reklame og mange ”kjøpsfeller” gjør at jeg ikke blir noe særlig mer imponert over spillet.  Et god tips til foreldre er å sperre for denne funksjonen, slik at man alltid må taste passord for kjøp.

Så sorry Supersolid, Super Penguins når bunn og lenger ned enn det er mulig for et spill i sin sjanger…

1 av 6 mulige.

kast1

Besøk App store eller din Android enhet og prøv spillet selv og del det gjerne med oss.

Bildegalleri:

 

Barn, Familie, Håndholdt iPad, iPhone, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply