Spillomtale: The Testament of Sherlock Holmes

10. oktober 2012 Redaksjonen No Comments

sherlock7

Klar et litt engelsk krim i spillform?

sherlock8

Plattform: PS3, Xbox360 og PC
Utvikler: Frogwares
Utgiver: Focus Home Interactive
Sjanger: Eventyr, Problemløsning
Spillmodus: Singel-Player
Aldersgrense: 16+

 

Sherlock Holmes en ganske så kjent detektiv for mange av oss. Sherlock Holmes er vel mest kjent for både film, bøker og tv-serier, men prøver seg enda en gang som et spill. Uten å være en så altfor stor tilhenger av krim eller slik type spill, har jeg fremdeles troen på at dette kan gi meg god underholdning i flere timer. Utvikleren Frogwares og utgiveren Focus home Interactive er de samme som i de forrige Sherlock Holmes spillene. Spillets handling tar sted i London 1898 hvor Sherlock Holmes og hans gode venn og medhjelper Dr. Watson bryner seg på forskjellige mysterier som dukker opp.

Etterforskning på høyt nivå

Spillet starter med 3 barn som er oppe på et gammelt loft og leker. Mens de leker kommer de over en gammel bok som viser seg å være skrevet av Dr. Watson som er Sherlock Holmes gode venn og medhjelper. Barna begynner å lese fra boken og vi befinner oss plutselig i London 1898, med et mysterium å løse.

Det første mysteriet er bare for å hjelpe deg med å sette deg inn i spillet og hvordan det fungerer. Oppgaven er enkel, et smykke er blitt stjålet og det er opp til deg å finne ut av hvor smykket befinner seg, og ikke minst hvem tyven er. Du skal lete etter forskjellige spor på åstedet og de sporene er markert med forstørrelsesglass rundt omkring. Det er dermed din jobb og ta en titt på alle sporene for å få så mye informasjon som overhodet mulig slik at du kan løse saken.

Mens du etterforsker har du også med deg en del redskaper som kan hjelpe deg på veien. Du har blant annet fyrstikker og en lommekniv, men på åstedet befinner det seg også ofte redskaper som du kan få bruk for. Noen av redskapene kan du slå sammen for å lage noe helt nytt. For eksempel kan du sette sammen et glass og gift til å bli en sprøyte med gift. Medhjelperen din Dr. Watson lager også en liste ut ifra sporene du finner. Du kan se gjennom den listen han lager i «deducation board» og sette de forskjellige sporene i sammenheng med hverandre, slik at man kan få en løsning på saken.

Mysterium og IQ-tester

Du kan velge mellom å spille i førsteperson eller tredjeperson. Jeg fant ut at det er mye lettere å spille i tredjeperson fordi Sherlock holmes kan være litt vanskelig å styre noen ganger. Du har også en større oversikt over hvor du befinner deg, og det er lettere å manøvrere seg rundt. Du har et kart tilgjengelig i menyen, men blir som oftest begrenset til noen få steder om gangen. Likevel gir det deg muligheten til å få velge rekkefølgen på hvordan du vil gå fram til å løse de forskjellige sakene.

Mange av sporene du finner er små minispill eller IQ-tester. Du støter på mange av disse IQ-testene og noen av dem kan være ganske så vriene, men fortvil ikke for om du vil, kan du hoppe over IQ-testene og fortsette jakten på morderen.

Konklusjon

Selv om grafikken ikke er det beste, så blir fremdeles miljøet skildret på en god måte. Det merker man spesielt når man går gjennom fattigstrøket Whitechapel, hvor man får en ordentlig følelse av hvordan London var på den tiden. Spillet skal også ha pluss for de små IQ-testene som de hadde som ga variasjon til spillet. Selv om de var knyttet bra til historien, ble det litt vel mange av de etterhvert.

Noe som ikke var fullt så bra med spillet var kontrollene. Det føltes som om kontrollene var stive og hang litt etter noe som var irriterende. Det å la mer vanlige logiske oppgaver erstatte noen av de IQ-testene tror jeg også kunne ha gjort spillet mer underholdende. Selve historien til spillet kunne også ha vært litt mer engasjerende og gjort plass for mer logiske oppgaver og tenking. Jeg syns også at de kunne brukt noe mer tid på å fikse bugs, ikke noe morsomt å gå inn i en vegg eller sitte fast i en dør. Alt dette og den ikke fullt så gode grafikken gjør at jeg gir spillet 3/6.

kast3

Lyst til å prøve spillet selv? bestill din utgave her_

The Testament of Sherlock Holmes Ps3
The Testament of Sherlock Holmes X360
The Testament of Sherlock Holmes nedlasting

Se klipp fra andre aktuelle spill i vår You Tube kanal

Følg oss gjerne også på facebook

Bildegalleri:

 

Eventyr, Puzzle PS3, Spillomtale, Utvalgte

Leave a Reply