Vår totale test opplevelse av FIFA 13 og NHL 13

9. september 2012 Roger Evensen No Comments

fifa2012b5

«Kick it»…. vi testet FIFA 13 og NHL 13 i tur orden blant norsk spillpresse torsdag forrige uke..

nhl13b1

Torsdag forrige uke fikk vi en hyggelig innbydelse av EA Sports. Vi og flere representanter fra norsk spillpresse fikk hver vår anledning til å «leke» oss med uferdige versjoner av de kommende spillene FIFA 13 og NHL 13, som vi skrev på torsdag kveld så skulle vi gi dere en fullstendig skriftlig versjon av vår opplevelse på fredag. Den ble desseverre forsinket, men som man sier bedre sent enn aldri…

Folkens, eller alle sportsintresserte «gamere» FIFA 13 og NHL 13 blir de mest oppgraderte versjoner av spillene på mange år og vil på mange måter antar vi innfri kravene fra «hardcore» fans så vel som lokke nye sports «gamere» inn til EA sports fantastiske sportsspill verden.

Settingen på torsdagen var faktisk på UBC losjen på Ullevål stadion. Det var en skjerm og konsoll ute på balkongen med FIFA 13 og på storskjerm inne. Spredt i rommet var også flere konsoller utstyrt med spillbare versjoner av NHL 13.

Nå er ikke jeg den mest ultimate sports spilleren men forstår meg på spillene og har spilt mye FIFA sammen med gode venner på konsoll.

FIFA 13

Etter en introduksjon får vi en omstendig gjennomgang av FIFA 13 fra en representat fra utvikleren i EA.

Han forteller at det i FIFA 13 er lagt mye vekt på grafikk og realisme samt også en bedre mulighet for nye spillere også til å komme inn i den fantastiske spill verden som FIFA 13 har å by på.

fifa2012b3

Ingen kamper vil bli like og det er derfor rom for stor utfordring for de aller fleste av oss.

First touch control vil også by på sitt, noe jeg på forhånd vet at «hardcore» fansen er litt skeptiske til men jeg vil tro at også de vil like denne biten i spillet.

Realismen er det lagt mye vekt på som nevnt, lyd og tilbakemeldinger fra publikum er essensielt såvel som også grafikken til lag og spillere fra fotball verdenen.

Oppførselen til spilleren er det også lagt mye vekt, slik at spill får en mer realistisk følelse av å spille hver kamp.

Drible mulighetene jeg fikk se og prøve selv denne dagen imponerte meg, jeg er derfor spent på å høre hva den hardkokte fansen vil si når spillet slippes og de får teste.

«Vår redaksjon har nettopp fått to nye skribenter med solid sportsspill erfaring, noe vi er glade for»

Spillets «AI» er bedre og enda mer realistisk enn før, den vil analysere alle bevegelser du gjør på banen. Noe som gjør at man får litt mer utfordringer på løpende bånd og at man må rett og slett bli god før man slår den.

Skill Games er en av mange spill muligheter i FIFA 13 og er vel den delen av spillet alle nye sportsspill eller fotball elskende spillere må begynne.

Her vil spiller få opplæring i spillet fra grunnnivå opptil eliteklassen og dermed gå graden fra brons kunnskap opp mot gull.

Karrieremodus er en del av spillet du kan enten styre din egen spiller fra nykommer eller erfaren og stake hans vei opp til stjernestatus i fotballhimmelen.

Om du heller vil styre et lag så kan du det også i form av kjøp og salg av spiller, du kan velge om du vil spille kampene eller la AI delen av spillet gjøre dette for deg.

Enhver spiller kan justeres eller tilpasses til ditt behov i spillet.

En egen app som slippes til spillet vil gjøre det enkelt for deg og stille inn spillere eller holde styr på laget ditt fra mobilen eller nettbrettet på farten, før du fortsetter spillet på konsollen når du kommer hjem fra jobben.

I onlinedelen kan man spille som singlespiller eller som 2v2 , alle lag endringer lagres enkelt i spillet.

Lås opp ditt eget trofeskap, noe som jeg vil tro vil ligge høyt for de fleste solide fotball elskende spillere.. Selv er det noe jeg vil strekke meg etter når jeg skal spille spillet i allefall.

Matchday gjør at FIFA 13 er koblet opp med det aktuelle fotballåret og man kan laste ned oppgraderinger med aktuelle kamper i mens året skrider frem i den reelle sportsverden. Noe som vil glede mange, vil jeg tro.

Gamer.no vil sammen med en rekke fotballklubber arrangere en rekke FIFA 13 konkurranser landet rundet, sjekk ut deres nettside på dette.

Demo av spillet slippes den 11 September så vær klare folkens…

NHL 13

Jeg kastet meg over dette spillet med en gang jeg kom inn i lokalet, da spillet som FIFA 13 så veldig realistisk og forlokkende ut på meg.

I årets utgave av spillet så avslører utvikler at det denne gangen er en utgave som byr på flest oppgraderinger siden 07 versjonen. Noe som bør glede «hardcore» fansen av NHL spillene.

Kontrollen er gjort med intuitiv slik at spilleren skal få en mer direkte kontakt med spillet og de spillere han/hun styrer på hockey banen.

Akkselerasjonen, grafikk og lyd er det lagt mye vekt på, kan skrive under på at det er realistisk når man dytter en spiller inn i «vantet» hvorpå du ender opp i en real slåsskamp på isen. Noe man jo er vant med fra denne sporten når man ser på sporten på isen eller på tv.

Helt ned til skøytingen til spillere ser man betydelige endringer både i grafikk, men også i at man ser bevegelsene til hver spiller bedre og det åpner jo for at man kan tolke motspillerene på en helt annen måte.

nhl2013b5

Sentringen vil jo dermed også bli mer tydelig og oversiktig for spillere, spillet får en mer realistisk hockeyfølelse og vil nok løfte interessen betraktelig oppover for denne spillsjangeren.

Onlinedelen vil være enda bedre enn før og man får tilgang til å spille i hele 750 forskjellige ligas, som hver kan ha opptil 24 spillere med hvert sitt lag online.

Spillerne kan ha bygget opp og tilpasset sitt lag eller ha valgt et eksisterende.

Lansering forventes rundt den 14. september.

Spillmuligheter i spillet vil ha:

Cpu versus modus
Head to Head
Online
Co-op
Team Play
Coach Mode
Buil your team and have your AI play.

Spillet vil inneholde 26 scenarios fra 2011 og 2012 sesongen og vil også lansere kvinnelig hockey spillere.

Nye nedlastbare kamper vil bli tilgjengelig etter spillets lansering.

Spillet vil ha mange forbedringer men for å nevne noen

nhl2013b2

– Winter classic
– Stadion grafikken er forbedret
– Spillerens utseende er bedre
– Realistisk spill opplevelse
– Egen skøyte motor

Jeg ble rimelig imponert over begge spillene under testen og ergret meg stort at jeg ikke kunne bli lenger utover kvelden enn til 18.30… «gametime og foredrag 17.00-18.30» Spilte mest mulig så det er ikke uten grunn at jeg sier gled dere til dere får prøve selv.

Forhåndsbestill din utgave av spillene her:

FIFA 13 PS3
FIFA 13 X360
FIFA 13 PSVITA
FIFA 13 PC
FIFA 13 PS2
FIFA 13 WII
NHL 13 PS3
NHL 13 X360
NHL 13 Stanley Cup Edition PS3
NHL 13 Stanley Cup Edition X360

Bildegalleri fra begge spill:

 

Sport Spillnyheter, Utvalgte

Leave a Reply