Vi har testet Wow utvidelsen Mists of Pandaria

15. oktober 2012 Redaksjonen 2 Comments

mists4

Vi har testet Blizzards seneste utvidelsen av universet i «World of Warcraft»
Mists of Pandaria heter den…

Når den tjukke tåken forsvinner…

Ny ekspansjon, nye utfordringer og mer «farming».

Det er alltid mye stas når flaggskipet til Blizzard, «World of Warcraft» oppgraderes, spillere returnerer og de frodige grønne engene i Azeroth blir overfylt med lik av NPCer. Mists of Pandaria er intet unntak, følg min vei til level 90.

mists6

Problematisk start

Som vanlig når en ny WoW ekspansjon slippes byr det alltid på trøbbel. Denne gangen for meg var det rett og slett at det var for mange spillere som prøvde å komme seg inn på min server. Heldigvis slapp jeg å vente i en 3-4 timers lang kø etter middag siden jeg fikk en gratis overflytting til en annen server og kunne begynne å stige i nivåer. Det første som møtte meg når jeg skulle begi meg ut på nye eventyr i Pandaria var en ganske så kul cutscene mellom lederen av «The Horde» og hans lille undersått. Det kommer raskt opp for meg at hovedhistorien i denne utvidelsen er konflikten mellom de to spillbare fraksjonene, «The Alliance» og «The Horde». Etter litt fram og tilbake blir jeg sendt til Pandaria med et luftskip og får lov til å begynne å knerte monstre og gjøre quests slik at jeg kan komme meg til level 90.

Asiatisk inspirert villmark

Jeg befant meg i The Jade forest, et vakkert skogsområde med flotte høye fjell rundt oss. Sonen tar for seg konflikten mellom fraksjonene og deres desperate forsøk på å samle inn ressurser til krig. Jeg ble mektig imponert over Blizzards evne til å skape flyt i sonen, både når det gjelder nye unike oppdrag og spennende avsluttende cutscenes. Det tok ikke mange timene før jeg var klar for neste område og hadde like mange forventninger der som jeg hadde til The Jade Forest. Det gikk opp for meg at The Jade Forest var bare en liten teaser når det gjaldt hovedhistorien og at de andre sonene ikke var like bra på denne måten. Mens skuffelsen dalte over meg som snøfnugg på den første vinterdagen fortsatte jeg med mitt mål om å «dinge» 90. Det viste seg at konflikten mellom «Horde» og «Alliance» skal eskalere seg iløpet av flere patcher og neste gang vi får se mer av det gode blir i patch 5.1 hvor krigsflåten til fraksjonene inntar Pandaria’s kystlinje.

Overhaling av systemer

Jeg ble gledelig overrasket over det nye systemet for talentene til spillkarakterene. Istedenfor 41 poeng som man skal allokere til diverse talenter får man nå 6 talentpoeng som skal brukes på 18 forskjellige talenter. Man skulle tro at man dermed fikk mindre å velge mellom, men man får faktisk mulighet til å skreddersy sin karakter på en mye bedre måte enn hva det gamle systemet tilbydde.

Som kriger kan man for eksempel velge «Arms» som spesialisering som gir deg noen nye evner egnet for for den type krigeren og allikevel ha mulighet til å velge 6 talenter som supplement. Noen av talentene er gammelt nytt, heldigvis fikk alle klassene i spillet en god del nye også. Spillerne har også fått muligheten til å bruke sine «mounts» altså ridedyr på alle karakterene de har, det har ikke noe å si hvilken du spiller på for de er nå delt mellom alle figurene.

Etter noen dager traff jeg endelig level 90(noe som tar litt vel for mye tid) og det gikk det opp for meg at det var ekstremt mye å gjøre. Det gjelder å velge hvilket sted man skal begynne og jeg valgte den delen av spillet som heter PvE(Player vs. Environment) framfor PvP(Player vs. Player). Man skal som en PvE spiller bruke mye av tiden sin på å gå i utfordrende huler og grotter hvor man belønnes med gode gjenstander etterhvert som man kommer videre inn. Man får også sanket poeng som man kan bruke til å kjøpe utstyr med. Utstyr kan kjøpes hos de ulike rasene i Pandaria, bare synd at man må dra så langt mellom hvert sted de holder til.

Det er ikke tvil at spillerne har fått mye å bryne seg på i Mists of Pandaria. Uten å gå for mye i dybden finnes det 3 «Raids» som spillerne etterhvert får lov til å utforske. Utvidelsen gjenoppliver også utendørse bosser som vi siste så i The Burning Crusade, WoW’s andre utvidelsespakke. For de som elsker og hater pokemon har også WoW fått sin egen form for dette, «Battle Pets». Her kan man trene opp sine dyr til å bli hardbarka slåsskjemper, noe fint å gjøre på dødtid innad i spillet.

mists8

For spillere som et interessert i PvP får de også nok å bryne seg på. Når sant skal sies er ikke hele spillet perfekt balansert akkurat nå så noen klasser kommer veldig mye dårligere ut enn andre. Det finnes nye krigssoner med nye unike mål for å vinne, og de som liker arena PvP får også et par nye arenaer. Vi har scenarioer også hvor spillerne skal jobbe sammen for å nå et overordnet mål på et sted. Jeg prøvde denne funksjonen men skjønte ikke helt hvorfor det var lagt til, det virker veldig uferdig og meningsløst å jobbe med, kjedelig var det også. De spillerne som ønsker utfordringer kan begi seg ut på «Dungeon Challenge mode» hvor du må samarbeide med 4 andre personer om å klare «Heroic mode» hule raskest mulig. Her blir du belønnet med kult utstyr som passer til din klasse, det er veldig vanskelig visstnok å få gullmedalje men belønningen er stor for de som klarer dette.

Det er ikke alt som klaffer helt for min del, jeg liker ikke å måtte fullføre de samme repetitive oppdragene om og om igjen for å få tilgang til bedre utstyr og formler og det er tydelig at utviklerens melding til oss spillere er at du må jobbe for føden.

Alt i alt liker jeg den nye utvidelsen, selv om jeg har spilt spillet veldig lenge, dog med noen pauser synes jeg alltid at Blizzard klarer å puste nytt liv inn i sine utvidelser, vi får se hvor lenge de klarer å holde oss spillere interessert denne gangen.

Vi gir denne utvidelsen 4 av 6 mulige

kast4

Se klipp fra andre aktuelle spill i vår You Tube kanal

Kjøp din utgave av Wow utvidelsen Mists of Pandaria her

Bildegalleri:

 

Eventyr, Fantasi PC, Spillomtale, Utvalgte

2 Comments → “Vi har testet Wow utvidelsen Mists of Pandaria”

  1. Jan Helge 6 years ago   Svar

    Veldig vag å lite grundig anmeldelse ! Er ikke så veldig mye klokere på hva som er nytt og om det er verdt å kjøpe det…. Det er vell den største grunnen til at det kommer anmeldelser ??

    • Roger Evensen 6 years ago  

      Heiann Jan Helge takk for din tilbakemelding, vi har lagt inn karakter.. ha en fortsatt flott kveld. Mvh Roger Gamersmix.no

Leave a Reply