Vi testet demoen til WRC3

17. september 2012 Roger Evensen No Comments

wrc3b6

Brenner du etter å legge inn jernet etter en halv «Krøhn», til høyre og flatt ut på strekkene??
Vi testet demo utgaven til kommende WRC3 i helgen på Xbox360.

I helgen testet vi inngående WRC 3 demoen til Xbox 360 på XBLA, Planen var å teste demoutgaven til PSN også men her var det tydelig for mye trafikk  i helgen så  jeg fikk ikke logget på vår konto. Men vi lot ikke det bli noen hindring. Vi fikk tilgang til kun 2 brett hvor det ene var på singlestage og et brett i karrieremodus som i spillet heter «Road to Glory»

Jeg og WRC spillene har en forhistorie som gåpr helt tilbake til jeg begynte med konsoll spilling med WRC 2 spillet som den gang kom ekslusivt til Playstation da det ble utviklet av det Sony eide Evolution Studios.
Jeg gikk da gradene fra vanlig PS2 kontroller til Logitechs rattsystemer som med tiden ble kombinert med de populære Playseat stolene signert av Petter Solberg og senere også storebror Henning Solberg. Da ny utvikler Milestone/Black Bean fikk lisenens til å lage nye spill basert på WRC sesongene, var min glede delt.

Evolution Studios gjorde det bra til de gav ut sin 5 utgave av spillet WRC Rally Evolved, hvorpå nedturen ble et faktum. Synes personlig at deres 4 versjon var den beste, og fortsatte å spille den i mange år etterpå. Har faktisk hatt noen nostaliske runder på spillet den dag i dag.

De første spillene fra Milestone/Black bean har ikke vært noen umiddelbare suksesser, men jeg har prøvd de og sett forbedringspotensiale i spillene til nå. Når den 3 utgaven kommer håper jeg at utvikler har tatt innover seg det spillerne ønsker og aspirert til at spillerne får en rekke flere og større utfordringer i spillet samt også mer realisme i kjøringen. Vel det får blir til spekulasjonene så lenge. Jeg vil presisere at min mening om demon er fri og åpen helt til jeg får en fullversjon av spillet på bordet.

Opplevelsen

Grafisk ser demoutgaven av spillet ganske bra ut, en liten vei til å gå da spillet forøvrig ikke ferdig ennå. Jeg lar ikke det hindre meg og kastet meg inn i bilen til selveste Loeb og gav gass på «single stage» for raskest mulig komme meg i gang. Kontrollen  er på standard innstillingene veldig sesnitive og utgir en slags realisme for meg, men etter noen runder går jeg inn og gjør noen få korrigeringer i bilens oppsett «de få jeg har tilgang til i demo utgave». Synesfeltet er som før, man velger om man vil se hele bilen, kun pansereret eller bare veien etter det man foretrekker.

Liker best å ha fokus på panseret i spillet så jeg velger det den, men farten går ikke så mye mer opp etter endringene. Når jeg forsøker å unngå krasj så går det for sakte og kjører jeg «villmann» ligger jeg i grøfta før jeg får sagt «uuæææ» men slike spill skal man ikke forsere eller være best i med en gang, det hadde rett og slett vært så altfor kjedelig.

Liker forøvrig at man i karrieredelen setter navnene på «Road to glory». Ikke at det spiller noen rolle når man skal kjøre, her kommer det helt klart an på egenskapene dine til å holde bilen på veien i høyest mulig tempo.

Forsøkte også  å bruke Xbox 360 rattet til spillets demoversjon men det fungerte ikke, håper at dette er en «feature» utvikler har med i spillet når det kommer.

Begge banene er bra men «single stage» er lengst og best på Xbox 360. Etter timer med øvelse så begynte man omsider å klatre oppover på plasseringene. Men 1 plassene jeg var vant til på den gamle WRC serien på PS2 kan jeg nok se langt etter sånn rent foreløpig…

Vil gjerne høre hva dere leserne synes om demo utgave, både til Xbox 360 og Playstation 3. Legg gjerne igjen en kommentar her eller på Facebook.com/gamersmix.no
Vi gleder vi oss til å prøve den ferdige versjonen av WRC 3 skikkelig om ikke så altfor lenge til.

Bildegalleri:

Familie, Racing, Rally, Sport Spillnyheter, Utvalgte

Leave a Reply